NBA prijelazni rok: West u Golden State, Diaw u Utah

Foto: fah

Prošlogodišnji NBA prvaci i ovogodišnji finalisti Golden State Warriorsi nastavili su popunjavati na pozicijama pod obručem angažiranjem 35-godišnjeg veterana Davida Westa, koji je prošlu sezonu proveo u San Antonio Spursima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West je dogovorio jednogodišnju suradnju s Warriorsima za veteranski minimum od 1.55 milijuna dolara.

Nakon što je Kevin Durant odlučio karijeru nastaviti u Golden Stateu za 54 milijuna dolara u sljedeće dvije sezone, Warriorsi su se morali riješiti dvojice igrača iz početne petorke, australskog centra hrvatskog porijekla Andrewa Boguta (31) i krilnog igrača Harrisona Barnesa (24), koji su poslani u Dallas Maverickse, dok je iz Dallasa angažiran gruzijski centar Zaza Pachulia (32).

Bogutov i Barnesov ugovor kombinirano vrijede 20 milijuna dolara, dok će Pachulia i West sljedeće sezone igrati za ukupno 4.5 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim bez Westa, Spursi su ostali i bez francuskog krila Borisa Diawa kojega su poslali u Utah Jazz u zamjenu za braniča Oliviera Hanlana, koji je prošlu sezonu proveo u Žalgirisu iz Kaunasa.

San Antonio se morao riješiti dvojice pouzdanih veterana kako bi osigurao sredstva za angažman sjajnog španjolskog centra Pau Gasola.

Iz NBA dolazi i vijest kako su Charlotte Hornetsi odlučili pružiti priliku centru Royu Hibbertu (29) s kojim su potpisali jednogodišnji ugovor vrijedan pet milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hibbert je tijekom sedam sezona provedenih u Indiana Pacersima (2008-2015) dva puta biran i za All-Star utakmicu, no prošloga je ljeta prešao u Los Angeles Lakerse gdje je odigrao svoju najslabiju sezonu u dosadašnjoj karijeri sa samo 5.9 koševa i 4.9 skokova po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.