NBA: Warriorsi bez Duranta do kraja serije protiv Rocketsa

Foto: fah

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi objavili su kako će njihov najbolji košarkaš Kevin Durant zbog ozljede lista desne noge propustiti ostatak serije drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja protiv Houston Rocketsa u kojoj Warriorsi trenutačno vode sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant se ozlijedio dvije minute prije kraja treće četvrtine pete utakmice igrane u Oaklandu kada je osjetio bol nakon doskoka kada je postigao koš za vodstvo svoje momčadi 68-65. Iz Warriorsa su se pobojali kako je riječ ozljedi Ahilove tetive zbog koje bi Durant bio izgubljen do kraja doigravanja, ali nakon magnetske rezonance ustanovljeno je kako se radi o istegnuću lista.

“Pa, sada ćemo morati pronaći nekoga na klupi tko nam može dati 35 koševa, 11 skokova i devet asistencija. Kevin je bio najbolji igrač u doigravanju dosada i naravno da je ovo veliki gubitak za nas. No, ova momčad ima dovoljno samopouzdanja, povjerenja jednih u druge i pokušat će pronaći način da dođe do pobjede”, rekao je trener Warriorsa Steve Kerr nakon saznanja o ozljedi Duranta.

Warriorsima je za plasman u finale Zapadne konferencije potrebna još jedna pobjeda protiv Rocketsa do koje mogu doći već u noći s petka na subotu kada se igra šesta utakmica u Houstonu ili u nedjelju navečer kada će biti domaćini u eventualnoj sedmoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju prolaska protiv Rocketsa, Durantovo stanje će biti ponovno razmotreno uoči početka finala Zapada.

Durant je nakon dolaska u Golden State iz Oklahoma City Thundera u ljeto 2016. godine s Warriorsima osvojio dva naslova NBA prvaka te je bio najkorisniji igrač (MVP) u oba posljednja finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.