Ne odlaze nogometaši samo van, neki se i vraćaju u domovinu: Povratak bivšeg hrvatskog reprezentativca u HNL?

Foto: NK Rijeka

Kako pišu Sportske novosti iz Hrvatske ne odlaze samo nogometaši VAN već se i vraćaju. Naime, bivši kapetan Rijeke te bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Močinić, navodno je blizu transfera u Istru 1961! Sportske se pozivaju izvore iz kluba, no, odmah se ograđuju – ugovor još nije potpisan. Drugim riječima, ništa još uvijek nije završeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Močinić je u dobi od 21 godine osigurao poziv tadašnjeg hrvatskog izbornika, danas trenera Bayerna, Nike Kovača, među 23 putnika na Svjetsko prvenstvo koje se te 2014. igralo u Brazilu. Uoči odlaska Močinić je ozlijedio skočni zglob i morao je ostati kod kuće. Kojim bi putem krenula njegova karijera da se tako nešto nije dogodilo nezahvalno je nagađati, no, Močnić je igrao odlično do tada i bio je velika nada hrvatskog nogometa. No, i nakon toga znao je zabljesnuti, međutim, pehovi s ozljedama su se nastavili.

Dvije godine kasnije kao kapetan Rijeke zaslužio je transfer (2 milijuna eura odšteta) u bečki Rapid. Nažalost, već pola godine Močinić se muči s ozljedama zbog problema sa patelom koljena, skoro dvije godine se oporavljao, uz operaciju i rehabilitaciju, da bi u prošloj sezoni napokon zdravstveno bio spreman za igru. No, tada je već bilo prekasno budući da ga trener Rapida nije više vidio u svojim kombinacijama. Močnić je uglavnom igrao utakmice za drugu momčad u nižoj ligi.

Močinić ima 26 godina, dakle, i dosta još vremena za preokret u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetos je sporazumno raskinuo ugovor sa Rapidom, koji mu je trajao do 2020. godine te je do sada trenirao sa riječkim Orijentom. Nakon uspostavljenih kontakata, uz podršku trenera Istre 1961 Ivana Preleca, Močinić je prihvatio poziv da u Zeleno Žutom dresu započne revitalizaciju karijere. Igrač koji je u studenom 2015. nastupio za Hrvatsku, za vrijeme tadašnjeg izbornika Ante Čačića, protiv Rusije u Rostovu (3:1) možda je napokon zatvorio krug pehova sa zdravljem, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.