Nedostatak dokaza: FIFA Messiju skinula suspenziju koju je zaradio vrijeđanjem suca

Foto: fah

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) ukinula je suspenziju Argentincu Lionelu Messiju koji je trebao propustiti četiri utakmice svoje reprezentacije nakon što je vrijeđao pomoćnog suca na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Čilea, odigranoj u ožujku, objavila je FIFA u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA-ina Komisija za žalbe utvrdila je da je Messijevo ponašanje za kritiku, ali i da nema dovoljno dokaza za izrečenu mu suspenziju.

Messi je propustio kvalifikacijsku utakmicu protiv Bolivije, a nakon što mu je uvažena žalba, moći će se vratiti u sastav za dvoboj s Urugvajem koji je na rasporedu 31. kolovoza.

Argentina je četiri kola prije završetka južnoameričkih kvalifikacija na petom mjestu sa 22 boda, bodom manje od Urugvaja i Čilea i dva od drugoplasirane Kolumbije. Prvoplasirani Brazil sa 33 boda već je osigurao mjesto na završnom turniru u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje četiri reprezentacije južnoameričkih kvalifikacija izravno će se plasirati na Svjetsko prvenstvo, a peto mjesto, na kojem se Argentinci trenutačno nalaze, vodi u dodatne kvalifikacije. Osim gostovanja kod Urugvaja, do kraja kvalifikacija Argentina će biti domaćin Venezueli i Peruu te u posljednjem kolu gostovati kod Ekvadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.