Neopisiva sreća hrvatskih rukometaša: ‘Živjeli smo za ovo, dali smo sve na terenu, i zato nam se to sve vratilo’

epa08160588 Croatian players celebrate after wnning the semi final match between Norway and Croatia at the Men's European Handball Championship in Stockholm, Sweden, 24 January 2020. EPA/Erik Simander SWEDEN OUT

Hrvatski rukometaši nakon pobjede nad Norveškom nisu mogli doći k sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Detaljno smo ih analizirali i ja sam analizirao kako pucaju sedmerce, možda sam zato uspio. Nije mi bio problem kad se Šego vratio na vrata, iskusniji je, stariji. I on je nakon toga obranio dvije, tri ključne lopte, a dečki su odradili ostatak. Ne znam gdje su dečki na kraju izvukli one zadnje atome snage”, rekao je Matej Ašanin.

Sretan je bio još jedan vratar, Marin Šego: “Kako buši taj Sagosen, preko bloka, svakako. Pobijedili smo Norvešku, za koju su svi govorili da je najbolja na turniru, a to smo uspjeli zato što smo klapa, zato što imamo karakter, zato što imamo veliko srce. Kako je samo Duvnjak odigrao utakmicu, to je nevjerojatno, no i svi ostali su dali baš sve od sebe. Da, uhvatio sam “živu loptu” kod onog udarca s krila, nije mi se dalo trčati po nju. Da, i ja sam nakon dva produžetka mislio da slijede peterci, to se očito pravilo primijenilo. Nema veze, bitno je da smo mi u finalu.”

Luka Cindrić je sa svojom ozljedom dao koliko je mogao: “Na kraju je to bila klasična igra živaca, fizičko i psihičko iscrpljivanje. Živjeli smo za ovo, dali smo sve na terenu, i zato nam se to sve vratilo. Bilo je isto kao i 2017. u Francuskoj, Musa je tada imao zicer nakon kojeg je “Zlajo” zapucao sedmerac. Ovaj put je Musa bio mirne ruke. Ovo je nevjerojatno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je odlučio – Željko Musa.

“Ova je utakmica bila čudo, sve što rukomet može ponuditi, tu se dogodilo. I Norvežani su bili dobri, svaka im čast. Prije početka smo si rekli: “ovo je naša utakmica, moramo to” i uspjeli smo. Kakav je bio taj odlučujući trenutak?! Ne znam, netko je povukao, mislim Duvnjak, Karačić mi je dodao. Bacio sam se na glavu, zažmirio sam i puknuo na gol”, ističe on.

Igor Karačić svjestan je da nije bio na razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potrošio sam se sa Španjolskom, nije bilo lako. Da, uzimam odgovornost jer to nije lakše završeno, napišite to slobodno”, poručio je, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.