‘Neprimjerena komunikacija’: Jedan policajac otpušten, a još dvojica na disciplinskom zbog snimanja migranata koji uzvikuju ‘Dinamo’

Foto: fah

Policajac koji je snimao grupu migranata prethodno natjeranih da uzvikuju ‘Dinamo’ bit će udaljen iz službe, dok će protiv dvojice njegovih kolega koji su u tome sudjelovali biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti i nedoličnog ponašanja, doznaje se u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da se ‘sporni događaj’ kada je nastala snimka što kruži internetom dogodio u srijedu 6. ožujka, u jutarnjim satima na području postaje granične policije Cetingrad.

Kako se ističe u službenom izvješću policajci su tada neposredno na graničnoj crti uočili grupu osoba koja se odmarala te su ih upozorili su ih da bi njihovo daljnje kretanje značilo nezakonit prelazak državne granice te da se moraju vratiti natrag.

“Budući da su se zatečene osobe dobro služile engleskim jezikom, jedan od policijskih službenika potaknuo ih je na neprimjerenu komunikaciju, te ih je pri tom snimao uz pomoć mobilnog uređaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je postojala sumnja da postoji još osoba koje se kreću prema granici, jedan dio policijskih službenika obavljao je pregled terena, dok je drugi dio osiguravao zatečene osobe. Nakon pretrage terena zatečene osobe su, obzirom da su im policijski službenici onemogućili nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku, napustile mjesto zaticanja vrativši se u dubinu područja BiH”, tvrde u policiji.

Za policajca koji je snimao migrante i s njima “neprimjereno komunicirao” odlučeno je da će biti “udaljen iz službe jer se disciplinska povreda ocjenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe”, dok će se dvojica njegovih kolega u disciplinskom postupku odgovarati zbog nedoličnog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.