Neredi u Bruxellesu nakon poraza Maroka: Privedeno stotinu navijača, poginuo dječak

Foto: fah

Dječak je poginuo u francuskom gradu Montpellieru usred sukoba navijača Francuske i Maroka nakon polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje je izdao ured lokalne vlade navodi se da je 13-godišnjeg dječaka jučer “nasilno udario” automobil. Prebačen je u bolnicu, ali je preminuo nedugo nakon dolaska.

> Očekivano: Francuska u finalu, Maroko ide na Hrvatsku

Inače, oko stotinu navijača privedeno je u srijedu navečer u Bruxellesu zbog nereda nakon poraza Maroka od Francuske 2:0 u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u nogometu. Privedeni su zbog remećenja javnog reda i mira, oštećivanja dva policijska vozila i posjedovanja zabranjenog vatrometa, izvijestila je agencija rano u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slike od srijede navečer pokazuju hrpe zapaljenog smeća kao i veliki broj policajaca s opremom za razbijanje nereda na ulicama Bruxellesa, s policajcima odjevenima u opremu za razbijanje nereda.

Maroko je postao prva momčad iz Afrike koja je stigla do najbolje četiri momčadi na Svjetskom prvenstvu nakon što je u osmini finala izbacio Španjolsku, a Portugal u četvrtfinalu. Pobijedili su i Belgiju u grupnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.