Neredima u Beogradu, u kojima su sudjelovali i neki hrvatski državljani, dana je veća medijska pozornost nego šestorici Hrvata nepravedno osuđenih u Haagu

Foto: Snimka zaslona

Šestorica ”batinaša” iz okolice Splita, koje dio medija tretira kao obične huligane, a koji su sudjelovali u sukobu dvije frakcije Partizanovih Grobara, i tko zna u čemu sve još ne, nalaze se u zloglasnom srpskom zatvoru, srpskom Alcatrazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja dio srbijanskih medija na slobodi, odnosno na stadionu, su se ponašali kao razbijači dok su u zatvoru malo tiši. Naime, brane se šutnjom, što je s obzirom na sve okolnosti posve očekivano. Njihova je grupica je razbijena, nalaze se na prijemnom odjelu i trenutno su odvojeni od ostalih zatvorenika, ali i jedni od drugih. Kako smo već pisali određen im je pritvor u trajanju od 30 dana.

Naime, tek kad se obave sve liječničke pretrage ”huligani” će biti pridruženi ostalim zatvorenicima, no, ostat će razdvojeni. ”Nisu u istoj ćeliji, jer tako stoji u Zakonu o izvršenju krivičnih djela. Osobe koje su obuhvaćene istim kaznenim djelom ne mogu biti smještene zajedno. Od trenutka kad su privedeni ponašaju se normalno, ne prave incidente i nemaju posebne zahtjeve”, navodi srbijanski Telegraf.

Nažalost, u Hrvatskoj je neredima u Beogradu, u kojem su sudjelovali i neki državljani Republike Hrvatske, dana je veća pozornost nego hrvatskoj šestorici nepravedno osuđenoj u Haagu. No, to je danas hrvatska stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, svakodnevno se pojavljuju novi detalji, kao da je šestorica hrvatskih državljana krenula u Beograd na humanitarnu akciju povodom božićnih blagdana. Tako dio medija navodi kako su hrvatski ”razbijači” bili na južnoj tribini s ostalim huliganima Partizana, navodno su nosili crne jakne s bijelim crtama te su navodno bili naoružani do zuba bakljama, bokserima, palicama i drugim hladnim oružjem.

Navodno su bili raspoređeni po južnoj tribini gdje su čekali tajni znak za početak napada. Navodno je taj znak bio sat na semaforu Partizanovog stadiona koji je trebao otkucati 15. minutu. Nakon što se to dogodilo krenuli su u akciju prema dogovorenom planu. Naravno, sve je to u sferi brojnih nagađanja koja se pojavljuju na svakodnevnoj bazi, pa i više puta dnevno.

Srbijanski Telegraf tako piše kako su navijači Crvene zvezde, ozloglašene Mladićeve Delije, krenuli s bakljadom, a na južnom neredu počeo je kaos. Hrvatski su državljani počeli tući sve oko sebe, no, obilo im se to o glavu. Na kraju su iz sukoba izašli pretučeni, ispečeni i svučeni do gola ili do donjeg rublja. Izbačeni su na atletsku stazu gdje ih je policija i uhitila. Zapravo su poniženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je nerede u Beogradu na derbiju Patizana i Crvene zvezde organizirao Filip Korać.

Srbijanski Alo piše da je on jedan od glavnih ljudi koji su okupili hrvatske državljane, pogodne za takve akcije. Korać se spominje kao nasljednik Luke Bojovića, vođe zloglasnog zemunskog klana. Navodno on čak stoji iza ubojstva Aleksandra Stankovića, znanog i kao Sale Mutavog, inače vođe navijača Partizana. Alo piše, ne navodeći svoj izvor, kako je Korać osumnjičen i za pripremanje atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kao i za pripremanje otmice članova obitelji ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, inače, bivšeg suradnika ratnog zločinca i bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.