‘Nesuđeni svjetski prvaci’ odlaze kući: Porazom od Švicarske Srbija se oprostila sa svega jednim osvojenim bodom

Foto: fah

Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju s 3-2 (2-2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru reprezentaciji Brazila koja je unatoč porazu 0-1 od Kameruna osvojila prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu 974 u Dohi Švicarska je povela u 20. minuti, kad je na dodavanje Sowa loptu u mrežu s desetak metara poslao Xherdan Shaqiri.

Srbija je preokretom došla do vodstva. U 25. minuti loptu je glavom u mrežu poslao Aleksandar Mitrović, a u 35. minuti je pogodak za 2-1 postigao Dušan Vlahović.

Švicarska je ipak na odmor otišla s rezultatom koji joj je donosio plasman u osminu finala, jer je u 44. minuti na 2-2 izjednačio Breel Embolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu akciju Švicaraca već u trećoj minuti drugog poluvremena Remo Freuler je završio pogotkom za 3-2.

Švicarci će na teren u utorak, a suparnik u posljednjem dvoboju osmine finala bit će im reprezentacija Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.