Neurokirurg o stanju Schumachera: ‘Nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida”

Schumacher
Foto: fah

Michael Schumacher i njegovo stanje šest godina nakon nesreće često su tema medija. Ovaj put doktor Acciari iz bolnice Bellaria u Bologni rekao je kako se nakon toliko ‘vegetiranja’ pojavljuju mnogi dodatni problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Schumacher nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida. Iako su o njemu intenzivno brinuli, a to je trajalo dugo vremena, mnogo se toga promijenilo u i na njegovom tijelo – od organa, kostiju, do mišića. Sve je to rezultat oštećenja na mozgu zbog pada koji mu se dogodio”, rekao je talijanski stručnjak za Motorsport.com.

“Njegovo trenutno stanje zahtijeva 24-satnu pažnju. Oko sebe će imati tim fizioterapeuta koji će pokušati pojačati učinak dugotrajne brige o njegovom stanju. U slučajevima ljudi koji su sa ekonomskog stajališta slabiji, ovakvi bi slučajevi uglavnom završavali smrću jer je tijelu napravljena šteta koja se ne može ‘ispraviti'”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.