Što ga Španjolci više kritiziraju to on igra bolje za Hrvatsku: Kako je Marca dočekala Luku Modrića tako će ga i ispratiti…

Foto: fah

Kad je prije sad već dosta godina Luka Modrić iz Tottenhama stigao u Madrid i stavio svoj potpis na ugovor s Realom spomenutom klubu bliska Marca dočekala ga je vrlo nekorektno, ”na nož”. S dosta skepse, a bez da su mu pružili pravu priliku, sve im je smetalo kod hrvatskog reprezentativca, pa čak i način na koji kontrolira loptu, iako je to, mnogi će reći, najjače, uvjetno rečeno, oružje Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danima je Marca objavljivala komentare svojih čitatelja koji navodno nisu bili presretni činjenicom da je kraljevski klub angažirao hrvatskog reprezentativca. Kako je vrijeme prolazilo, a Modrić se uz Cristiana Ronalda nametnuo kao ključni nogometaš Reala, tako je Marca popustila u svojim kritikama, iako ih nije zaboravila, tu i tamo izvukli bi ih iz naftalina i ponovno aktivirali. No, Real je u eri Luke Modrića, koji će na ljeto biti slobodan igrač i moći će klub napustiti bez odštete, osvojio sve što se osvojiti moglo, u više navrata Ligu prvaka, tako da su kritike Marce postale u tom razdoblju bezvrijedne i malo se tko na njih obazirao. Međutim, godine idu, Luka ih na leđima ima čak 34 i vrijeme rastanka se primaklo, iako sjajni Hrvat i dalje igra na visokoj razini, kako u kraljevskom dresu tako i u onom hrvatskom. Međutim, Marca ga tjera iz kluba, uz poruku kako Luka Modrić više ”nije igrač za velike utakimice.” Nadajmo se da će ih kapetan Vatrenih demantirati ako ne prije, a ono na Europskom prvenstvu iduće godine i to možda u susretu protiv Španjolske.

Prema pisanju Marce Luka u Realu od 2012. godine, dakle, od trenutka kad je stigao iz Tottenhama, nije navikao sjediti na klupi. Uostalom, nije imao ni razloga, redovito je, pobjeđivao Real ili gubio, a uglavnom je u tih sedam i nešto godina pobjeđivao, bio među najboljim igračima. Bez obzira na svoje 34 godine kapetan Vatrenih iznimno je uporan te na treningu radi i trudi se i dalje kao da je tek na početku karijere ne bi li pokazao kako zaslužuje biti među prvih 11, iako ga Zidane sve češće drži na klupi.

“Osim što je vrhunski nogometaš i institucija Real Madrida, Modrić je velikodušan i kolegijalan, ali uzimajući u obzir sve to, i dalje se ne miri s činjenicom da više nije glavni ni nezamjenjiv u momčadi”, piše Realu bliska Marca te donosi i razlog zašto je Modrić u najvažnijim utakmicama ove sezone sjedio na klupi ili ulazio tek u nastavku (protiv PSG-a, Atletica, Barcelone…)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na scenu je stupio Fede Valverde i postao onaj koji daje ritam novom Realu”, zaključuje Marca.

Tome usprkos Modrićeve brojke u prvoj polovici sezone su više nego dobre, 17 utakmica, tri gola i pet asistencija. Da ne spominjemo činjenicu koja govori u prilog Modriću, a za Hrvate je to najvažnije, Luka je briljirao u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo i odveo Vatrene na još jedno veliko natjecanje. Što ga Marca više kritizira i otpisuje to Luka sve bolje igra u hrvatskom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.