Nevjerojatno ali istinito, srpski mediji tvrde da je Grabar-Kitarović ”skandalozno provocirala Srbe” pozivom ”igrajte za Vukovar”

Foto: Snimka zaslona/Facebook

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajnom igrom, prvenstveno u drugom poluvremenu, svladala je na Rujevici Slovačku sa 3:1 i tako izborila plasman na svoje 11 veliko nogometno natjecanje, što je sjajna statistika i veliki uspjeh. Vatreni su od 1996.do danas propustili samo dva velika natjecanja, s takvim se podatkom mogu pohvaliti tek rijetki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Rujevici je za hrvatsku reprezentaciju navijala kao i više puta dosad, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, punu pozornost tom podatku dali su i srbijanski mediji, tabloidi skloni bivšem potrčku notornog fašističkog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja, Aleksandru Vučiću. Dakako, radi se o Informeru, koji je poznat promoviranju mržnje u službi aktualnog srbijanskog vožda.

”Nije mogla da ne potkači Srbe… Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović bodrila je “vatrene” u meču kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Slovačke uz jedan neprimjeren gest…”, piše Informer.

Foto: Snimka zaslona

Sad pazite, ta ”gesta” odnosi se na poruku predsjednice ”Vatreni igrajte za Vukovar.” Naime, Hrvatska ovih dana obilježava 28. obljetnicu pada Grada heroja, nakon čega je JNA, zajedno sa srpskim fašistima, počinila najmonstruoznije zločine kakvi se ne pamte od vremena komunističkog divljanja na Bleiburgu i križnom putu. Naime, nakon tromjesečnog sustavnog razaranja JNA i četnici u Vukovar su ušli 18. studenog 1991., po početku okupacije uslijedilo je – zlo i potrajalo sve do oslobođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kolinda je na stadion “Rujevica” došla sa suprugom Jakovom, obučena u kockasti dres. Ona je skoro uvijek uz nogometaše i u tome nema ničega sporno, ali…  Njena objava na Facebooku privukla je veliku pažnju. Ona je na svom profilu objavila slike sa utakmice i napisala:

”Sretno večeras Vatreni, igrajte za nas, za Hrvatsku, za Vukovar,  jasna je poruka ali i provokacija”,  navodi Informer.

Doista, potop reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo očito je imao teške posljedice po medije u Srbiji, frustracije nije lako zatomiti, a s druge strane imati susjede koji su svjetska nogometna velesila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.