New York Times: UEFA će žestoko kazniti Real, Barcelonu i Juventus ako se ne odreknu tzv. Superlige

Foto: Snimka zaslona

Nažalost, i nakon svega ideja tzv. Superlige živi i dalje u glavama šefova nekih nogometnih klubova, prije svih gazde Reala Florentina Pereza. No koliko je to pametno vrijeme će pokazati, UEFA ima mogućnost uvođenja sankcija za neposlušne klubove, ponajprije Reala, Juventusa i Barcelone, spomenuti klubovi našli su se pred ozbiljnim problemima u sukobu s UEFA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o tri kluba koji su odbili ponudu da se vrate ‘pod zastavu’ UEFA i koji i dalje stoje uz ideju o kreiranju europske Superlige, koja bi zapravo uništila Ligu prvaka. Spomenuta tri kluba od strane UEFA-e mogli bi biti žestoko kažnjeni. Kako piše New York Times Juventus, Real Madrid i Barcelona bit će izbačeni iz europskih natjecanja u sljedeće dvije sezone, a spasit će ih samo eventualna odluka o istupanju iz tzv. Superlige.

To bi doista bio žestoki udarac za ove velikane europskog i svjetskog nogometa, koji bi tako ostali bez velikih financijskih naknada koje dobivaju za sudjelovanje u Ligi prvaka te bi došli u još težu financijsku situaciju od one u kojoj se sada nalaze.

UEFA je, dakle, očigledno spremna riskirati i izbaciti velikane iz natjecanja i vrlo je moguće da će oni poslužiti kao primjer za sve druge klubove, poglavito one manje. Ako UEFA ima moć kazniti takve divove što tek onda mogu očekivati manji klubovi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.