Neymar i Barcelona na sudu: Postoji velika vjerojatnost nagodbe?

Foto: fah

Kontroverzni brazilski nogometaš Neymar bio je jedan od glavnih igrača Barcelone, dok je igrao u katalonskom klubu bio je pun hvale kako za navijače, tako i za klub. Izgledalo je kako će Brazilac do kraja karijere igrati za Barcu, tome su se i nadali brojni navijači uvjerljivo vodećeg kluba španjolske lige. No, na kraju su se rastali praktički u ”neprijateljstvu” te su sada na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Neymar, koji svojim ispadima i u Parizu nerijetko skandalizira javnost, je podnio tužbu protiv Barcelone od koje traži 27 milijuna eura na ime bonusa za vjernost klubu!? Neymar je, podsjetimo, 2016. godine potpisao novi ugovor s Barcom… Uz 27 milijuna eura Neymar traži i još tri milijuna eura kamata na neisplaćeni iznos. Tada je brazilski nogometaš produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine. Međutim, kasnije je ipak odlučio otići u PSG, transfer je iznosio nevjerojatnih 222 milijuna eura. Očito najbolje plaćenom igrači svih vremena ni to nije dosta.

Kako piše El Mundo Deportivo Barcelona je na tužbu Neymara odgovorila protutužbom te od svog bivšeg igrača traži čak 65 milijuna eura povrata do tada plaćenih bonusa iz prvog i iz drugog ugovora plus još deset milijuna eura odštete zbog kršenja sporazuma.  Spomenimo kako su tužbe najavljene još u kolovozu prošle godine, kada je Brazilac iz Barcelone otišao u Pariz.

Vrijeme je prošlo te su tužbe sada i službeno na sudu. Kako pišu španjolski mediji postoji velika mogućnost da se Neymar i Barcelona ipak na kraju nagode. Jedna bi tužba automatski mogla poništiti onu drugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.