Nezaustavljivo prema Europi: Show Zlatana Ibrahimovića i nova pobjeda Milana…

Foto: fah

Nezaustavljiva momčad Milana slavila je sa 2-1 (2-1) na gostovanju kod Sassuola u dvoboju 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva. Ovom pobjedom Milan se probio na peto mjesto Serie A, mjesto koje vodi u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine, a posebno u nastavku poslije korona pauze,  Milan je zapravo najveći hit Serie A, na krilima Zlatana Ibrahimovića i Ante Rebića talijanski nogometni div pobjeđuje sve pred sobom te je stigao na korak do plasmana u Europsku ligi, a što je donedavno djelovalo kao utopija.

Dolaskom u Milan u siječnju bivši švedski reprezentativac jedan je od najzaslužnijih za preporod Milan, Rossoneri su hit talijanskog prvenstva, igraju atraktivan i učinkovit nogomet. Da je Milan tako izgledao prošle jeseni ovog bi se ljeta borili rame uz rame za naslov prvaka s Juventusom.

Ibrahimović je svoju klasu pokazao i u susretu sa Sassuolom. Iako će u listopadu napuniti 39 godina po njegovim igrama se to uopće ne može primijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Prvi gol je Zlatan zabio u 19. minuti poslije efektnog udarca glavom, da bi drugi put mrežu Sassuola zatresao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Ibrahimović je primio jedan pas te je majstorski predriblao protivničkog golmana te je rutinski poentirao. Ibrahimoviću je ovo sedmi ligaški pogodak sezone.

Jedini pogodak za Sassuolo zabio je u 42. minuti Francesco Caputo. Domaća momčad dobar dio utakmice igrala je s igračem manje s obzirom da je u završnici prvog dijela isključen Mehdi Bourabia.

Za Milan je igrao i hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, koji je ujedno i najazaslužniji za činjenicu da je milanski klub dobar dio utakmice igrao s igračem više na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na Hrvata je u 45. minuti utakmice Sassuolo – Milan vrlo opasno s leđa startao veznjak Mehdi Bourabia. Ante se vrlo dobro zagradio te je Bourabia umjesto lopte s obje noge pokupio stajaću nogu hrvatskog igrača. S obzirom kako je start bio jako opasan, srećom bez težih posljedica, Bourabia je zasluženo dobio crveni karton, točnije, sudac Luca Pairetto pokazao mu je drugi žuti karton…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.