(VIDEO) Stjepan Bobek otkriva za koga je navijao komunistički diktator Tito

Foto: snimka zaslona

Na internetu se pojavila snimka na kojoj Stjepan Bobek priča o navijačkoj pripadnosti komunističkog diktatora Josipa Broza Tita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Tito je rekao: ‘Ja sam bio simpatizer Partizana.’ Normalno da je bio simpatizer Hajduka, jer su oni bili u ratu, oni su tada otišli tamo, ali poslije toga, bio je simpatizer Partizana, sigurno zbog raznih generala koji su utjecali na njega pa je postao partizanovac”, rekao je Bobek.

Kako navodi, Tito je od Hajduka tada tražio da bude armijski klub, ali kako je odbijen kasnije su simpatije prevagnule na stranu Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Tito je došao na jednu utakmicu s Crvenom zvezdom, ja sam bio rezerva, bio sam iza njega. Utakmica je završena 3:0 za Crvenu zvezdu. Kada je Zvezda dala prvi gol, cijeli stadion je aplaudirao i gledao prema Titu. Drugi gol, aplauz, opet prema Titu. Treći gol, opet prema Titu. Kaže meni Tito tada: ‘Kad sam vidio da je situacija takva, neću više dolaziti na utakmice.’ Bilo mu je neugodno kao predsjedniku”, rekao je Bobek.

To sve potvrđuje i Titov unuk, Joško Broz, za Telegraf.

‘Deda je, šokirat će vas, navijao za Partizan, a ne za Dinamo, Osijek ili Hajduk, kako mnogi misle. Volio je nogomet, a najviše se divio crno-belima”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.