NHL: Prvi poraz Golden Knightsa, Avalanche na vrhu

Foto: Twitter

Nova NHL momčad, hokejaši Las Vegas Golden Knightsa u svom je četvrtom susretu pretrpjela prvi poraz, bolji od njih su na njihovom ledu sa 6-3 bili Detroit Red Wingsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden Knightsi su postali prva ekspanzijska momčad koja je uspjela zabilježiti tri pobjede na samom početku sezone, no da se taj niz ne nastavi pobrinuo se kapetan Red Wingsa Henrik Zetterberg koji je briljirao s četiri boda, jednim golom i tri asistencije, u ovoj utakmici.

Gosti iz Detroita poveli su nakon nešto više od minute i pol igre kada je Gustav Nyquist (1:38) iskoristio odlično dodavanje Zetterberga. Taj je rezultat stajao do sredine drugog dijela kada je Jonathan Marchessault (28:12) poravnao na 1-1 nakon velike pogreške obrane gostiju. Zetterberg (34:46) je doveo Detroit u novo vodstvo, no ono je trajalo samo 32 sekunde. James Neal (35:18) je svojim šestim pogotkom u sezoni izjednačio na 2-2, a do kraja druge trećine Golden Knightsi su i poveli preko Erika Haule (36:45). No, u posljednjih 20 minuta gosti su postigli četiri gola i u potpunosti preokrenuli susret. Prva dva pogotka postigli su Anthony Mantha (44:42) i Frans Nielsen (47:03), oba na dodavanja Zetterberga, a ključan je bio upravo Nielsenov pogodak kojega je ovaj postigao iz protunapada samo nekoliko sekundi po povratku na ledu nakon odslužene dvominutne kazne. Gustav Nyquist (50:49) i Luke Glendening (54:56) su do kraja dvoboja samo potvrdili pobjedu Detroita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Capitalsi zasjeli su na vrh skupine Metropolitan 5-2 pobjedom na gostovanju kod New Jersey Devilsa, a ponovno je briljirala njihova prva napadačka linija Ovečkin-Backstrom-Oshie koja je dvoboj okončala sa sedam bodova. Posebno su nemilosrdni bili u situacijama s igračem više na ledu, iskoristili su ih tri, a svaki od njih trojice je postigao po pogodak. T.J. Oshie (14:49) je svojim prvim golom na utakmici doveo Capse u vodstvo, na 2-0 je u situaciji s igračem više povisio Aleksandar Ovečkin (28:01) svojim već devetim golom ove sezone. Taylor Hall (36:28) je lijepim pogotkom smanjio na 2-1, no da se na odmor uoči posljednjih 20 minuta ode s dva gola razlike u korist gostiju pobrinuo se Jakub Vrana (39:00). Kyle Palmieri (40:53) je iz protunapada u prvoj minuti treće trećine smanjio na 3-2, no Devilse je u nastavku skupo koštala nedisciplina. Oshie (45:26) je svoj drugi pogodak postigao u situaciji s igračem više za 4-2, a ubrzo potom je gol s igračem više postigao i Nicklas Backstrom (47:02).

Washington sada ima sedam bodova, dok je New Jersey ostao na šest.

Colorado Avalanche nastavio je s odličnim ulaskom u sezonu, 3-1 domaćom pobjedom protiv Anaheim Ducksa zasjeli su na sam vrh lige. Colorado je u potpunosti nadigrao Anaheim o čemu svjedoči i omjer udaraca na gol od 39-18 u njegovu korist, a svi ključni trenuci u utakmici dogodili su se kada je domaći sastav imao igrača više na ledu. Gabriel Landeskog (11:58) je iskoristio “power play” za pogodak za 1-0, no neopreznost u situaciji s igračem više početkom treće trećine domaće je koštala poravnanja, za 1-1 je pogodio Brandon Montour (42:14). Ipak, novi gol s igračem više postigao je Tyson Barrie (54:21), da bi pobjedu pogotkom u praznu mrežu pola sekunde prije isteka vremena potvrdio Nikita Zadorov (59:59).

Colorado s osam bodova iz pet utakmica predvodi ligu, a ovo mu je bila treća uzastopna pobjeda. Takav pozitivan niz nije imao tijekom čitave prošle sezone koju je završio na uvjerljivo posljednjom mjestu u ligi sa samo 48 bodova, 21 manje od druge najslabije momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.