Nikad gora situacija na Camp Nou: ‘Laž je da korona ima veze s financijskim problemima’

Foto: snimka zaslona

Prema pisanju dijela španjolskih medija Barcelona je u velikim financijskim problemima. Navodno nikad nije bilo gore te čak postoji mogućnost da igrači ostanu bez plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u Barceloni doista financijski neizvjesna situacija potvrdio je i  ekonomski stručnjak Marc Siria, koji je blisko surađivao s nekadašnjim predsjednikom Barcelone, Joanom Laportom.

“Vidite, klub trenutno koristi 30-godišnju posudbu za financiranje Espai Barce (Barcelonin projekt modernizacije klupske infrastrukture). Uzimaju se krediti koji su neisplativi, a to što su se obratili Goldman Sachsu zapravo govori kako ne mogu osigurati posudbe od domaćih banaka. No, treba dodati da Goldman Sachs nije ta vrsta banaka, nego investicijski div čija kamata je 3 do 4 posto. I funkcioniraju jednostavno, kada ne možete platiti pojavi se čovjek koji preuzima dionice ili imovinu”, upozorio je Siria.

Kako piše dio španjolskih medija to ne bi značilo da će spomenuti bankarski fond postati vlasnik kluba, nego bi preprodavao dionice i onda bi se moglo dogoditi da Barcelona dobije nove vlasnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Laž je da koronavirus ima veze s financijskim problemima. To je laž koja dolazi iz odbora direktora. Prije pandemije Barcelonini dugovi iznosili su čak 740 milijuna eura, a sada su porasli na 820 milijuna. Pola milijarde duguju domaćim bankama i ne mogu više posuditi. Zato su se okrenuli Goldman Sachsu, a dug povećavaju na dnevnoj bazi kako ne bi igrači ostali bez primanja. No, što će ostaviti nasljednicima”, pita se opravdano Siria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.