Nikad s manje ambicija: Može li ovakva, oslabljena hrvatska rukometna reprezentacija do svjetske medalje?

Foto: fah

Večeras u Francuskoj utakmicom između domaće reprezentacije i Brazila započinje Svjetsko rukometno prvenstvo, utakmica se igra od 20:45 sati, u istom terminu, samo dva dana kasnije, Hrvatska kreće na svoj put kroz turnir. Kaubojima je protivnik Saudijska Arabija. Naravno, očekuje se da naša reprezentacija bez većih problema dobije prvog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam zadovoljan! Nismo uspjeli trenirati ono što smo planirali, imam ozbiljnih problema u momčadi”, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić nekoliko dana prije početka SP-a, ovom rečenicom izbornik je zapravo otkrio ambicije hrvatske rukometne reprezentacije, želje su jedno, realnost i mogućnosti nešto posve drugo.

Brojne ozljede, ali i zasićenje s obzirom na veliki broj velikih rukometnih natjecanja koja se igraju najmanje jedanput godišnje, a u godini Olimpijskih igara, kao što je to bilo prošle godine, i dva puta, dovele su do toga da Hrvatska po prvi puta nakon dugo vremena nema najveće ambicije, odnosno, sam izbornik jasno je rekao kako je četvrtfinale minimalni cilj u Francuskoj. O zlatu nitko ne govori, medaljama se tek rijetki nadaju.

Hrvatski kapetan i najbolji igrač, o kome zapravo puno toga ovisi, Domagoj Duvnjak nije potpuno spreman za turnir, protiv Tunisa ozlijedio se i Stipe Mandalinić koji je sjajno krenuo i trebao biti naš udarni lijevi vanjski na SP-u, nažalost, ni tu nije kraj mukama po Babiću…  Kad vas krene, onda vas ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uz prijašnje probleme koje imamo s ozljedama, sada su nam došle još i Stepančićeva i Mamićeva. Kada tu dodamo Stipu (Mandalinić, op.a.) i Duvnjaka koji još ne može igrati… Situacija nikako nije dobra, no radimo što možemo. Ovu utakmicu sa Crnom Gorom smo morali odigrati, ali ona nam nije donijela baš ništa”, rezigniran je bio hrvatski rukometni izbornik nakon dvoboja s Tunisom. Bez obzira što mislili o Babiću ovog puta ima jako dobar alibi u slučaju ne baš sjajnog rezultata.

Tu, nažalost, problemima nije kraj,  Marko Mamić je u utakmici s Crnom Gorom osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Radi se o igračima koji bi trebali nositi igru naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Vremena kada su svjetskim rukometom žarili i palili Balić, Metličić, Lacković, Džomba… očito je da su odavno prošla. Hrvatska danas nema tako široku, jaku klupu, iako i dalje u Štrleku i Horvatu ima odlična krila.

No, bez prave, konkretne, vanjske linije i pravog playmakera, kakav je bio Ivano Balić, nema ni velikih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.