Niko Kovač: ‘Je li Bayern došao prerano? Ne možete planirati svoj profesionalni život na ovaj način’

epa07951190 Bayern's head coach Niko Kovac reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern and Union Berlin in Munich, Germany, 26 October 2019. EPA/PHILIPP GUELLAND CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Hrvatski stručnjak i trener Monaca Niko Kovač u razgovoru za L’Equipe osvrnuo se na razbolje kada je sjedio na klupi Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad radite u klubu poput Bayerna, reprezentativci se kasno vraćaju s reprezentativnih okupljanja, a klub treba ljude koji mogu sudjelovati na treninzima. Znati kako se zovu članovi B momčadi koji tada uskaču je znak poštovanja. Istu stvar sam pokušao ovdje, čak iako mi francuski nije jači. Trebalo mi je dva tjedna da sve polovim, čak i nadimke”, rekao je Kovač.

Smatra li da je lakše uspjeti u Bayernu ili Monacu?

“Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine. Tu je to da smo u Europi sljedeće sezone, da treniram mlade igrače i da se borim za naslov. U Münchenu je drugačije. Tamo je važnije osvajati naslove nego stvarati mlade igrače. Iako je covid-19 izmiješao karte, svi pokušaju smanjiti plaće i uložiti u mlade ljude. Kada sam bio u tamo, Bayern je morao pobjeđivati, i to je to”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li mu Bayern došao prerano?

“Kada je pravi trenutak? Ne možete planirati svoj profesionalni život na ovaj način. Bio sam izbornik s 42 godine, je li to prerano? Ne. Ako se ukaže prilika, morate ići. Kada sam bio igrač, shvatio sam da se prilike nisu ukazale dva puta. Bila je dobra odluka biti trener Bayerna jer sam puno naučio, a iskustvo nije baš besplatno, a i osvojili smo tri naslova (Bundesliga, Kup, Superkup), nije bilo loše”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.