HNL: Gostujuća iskušenja Osijeka, Dinama i Hajduka, derbi u Gorici

Foto: fah

Nakon što su Varaždin i Slaven Belupo remijem u petak otvorili 27. kolo HNL-a, u subotu slijede preostala četiri susreta. Do posljednjeg 36. kola, koje je na rasporedu 22. svibnja, još je dosta bodova u igri, ali svaki je veoma važan. Borbe se vode na vrhu, ali i na začelju ljestvice zbog čega je liga izuzetno zanimljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan otvaraju u 12.55 Istra 1961 i Osijek dvobojem u Puli.

Strateg Osječana Nenad Bjelica iskoristio je reprezentativnu stanku za osvježiti momčad.

– Prvi tjedan smo radili na regeneraciji i održavanju fizičke snage, u drugom smo se posvetili fizičkom dijelu, ali i poboljšavanju svih elemenata nogometne igre. Imali smo na raspolaganju 15 igrača i tri vratara, trenirao je i Vedran Jugović koji je spreman za utakmicu, dok oporavak Danijela Lončara ide na zadovoljavajući način i vjerujemo da bi protiv Slaven Belupa mogao biti na raspolaganju. Vjerujem u dobru utakmicu u Puli i našu pobjedu, rekao je Bjelica, rekavši i koju riječ o protivniku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Istra 1961 je respektabilna momčad s mladim trenerom Danijelom Jumićem koji ih je pokrenuo. Vidi se poboljšanje u kvaliteti nogometa, energiji i rezultatima. Čeka nas veliki izazov, ali bez obzira na sve to vjerujem u momčad, našu snagu, naš duh i našu formu i da ćemo protiv Istre 1961 koja je u uzletu osvojiti tri boda. Budući da će se protiv Istre 1961 zaključiti treći prvenstveni krug pa na gostovanju kod Slaven Belupa zakoračiti prema završnici sezone.

– Osijek ima snagu i moć, a prije svega kvalitetu, da do kraja prvenstva ostane u utrci s Dinamom za naslov prvaka. Bit će to neizvjesna borba do zadnjeg kola, a najveći plus Osijeka u toj borbi je Nenad Bjelica, stvarno odličan trener, najavio je Josip Špoljarić, Osječanin u momčadi Istre 1961.

Slijedi od 17.05 ogled Šibenika i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naš suparnik ima dvije prednosti pred utakmicu s nama. Prva je ta emotivna i fizička ispražnjenost naših reprezentativaca. Drugo, Šibenik nam je nepoznanica jer ima novog trenera Sergija Escobara, ne poznajemo ga. Očekujemo i od njih neke promjene pa i izazov u pripremi utakmice, najavio je trener Dinama Damir Krznar, koji je najavio vjerojatan povratak Joška Gvardiola na Šubićevcu.

A novi trener Šibenčana Escobar najavio je:

– Očekujem da ćemo pružiti dobar otpor Dinamu. Znamo tko nam dolazi i bit će jako teško. Zadovoljan sam s radom na treningu, igrači zasad dobro prihvaćaju moje zamisli. Naš cilj je prekinuti crnu seriju bez obzira na to što preko puta stoji Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom terminu igrat će Lokomotiva i Hajduk. Posljednjeg dana siječnja ove godine Lokomotiva je na Poljudu slavila s 1:0.

– Ozbiljno se pripremamo za svaku utakmicu, želimo biti što spremniji u taktičkom i mentalnom segmenut. Nismo zaboravili utakmicu koju smo igrali s njima na Poljudu. Očekuje nas težak susret, protiv momčadi koja će učiniti sve da dođe do bodova za ostanak. Mislim da su moji igrači napravili iskorak, vidim njihovu fokusiranost, brigu o detaljima, a mislim da će naročito važan biti gard protiv Lokomotive, rekao je talijanski stručanjak Paolo Tramezzani, koji je na klupi Hajduka.

Pred nogometašima Rijeke je pak teško gostovanje u Gorici, a taj suasret počinje u večernjem terminu u 20 sati. Riječani nemaju dobrih iskustva s Goricom, u posljednjih pet susreta upisali su tri poraza i dva remija. Dvoboj je najavio trener Rijeke Goran Tomić.

– Saznao sam za taj niz, sigurno da nije ugodan za Rijeku, ali svakom nizu dođe kraj, vjerujem da ćemo već od subote to sve preokrenuti. Radi se o jednoj ekipi koja je izuzetno pragmatična, uzima bodove s lakoćom, stvarno, i na gostujućem i na domaćem terenu. Čvrsti su i neugodni, znamo njihove kvalitete, ali i nedostatke. Tako da smo sigurno ovih dana dosta tome posvetili. S druge strane, vjerujem u našu kvalitetu, vjerujem u Rijeku i da možemo tamo uzeti bodove, rekao je Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Velikogoričana Siniša Oreščanin poštuje Rijeku:

– Rijeka ima novog trenera, mojeg kolegu s Akademije kojeg jako cijenim i poštujem, ali i prije njegova dolaska govorio sam da je Rijeka jako dobra i kvalitetna momčad koja želi igrati nogomet. Imali su sjajnu jesen, a nakon toga je očito došlo do neke vrste zasićenja, događa se to u nogometu.S Goranom su dobili novi poticaj, vide se pomaci i očekujem prije svega zanimljivu utakmicu, lijepu za gledati. Mi ćemo se baviti sobom, poboljšanjem svoje izvedbe pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti, rekao je, piše HRT.

27. kolo, 2. travnja:

Istra 1961 – Osijek

Šibenik – Dinamo

Lokomotiva – Hajduk

Gorica – Rijeka

 

Ljestvica:

1. Dinamo 25 19 3 3 63-22 60

2. Osijek 26 18 4 4 45-19 58

3. Gorica 26 14 6 6 48-30 48

4. Rijeka 26 11 6 9 31-31 39

5. Hajduk 24 11 3 10 29-28 36

6. Šibenik 26 7 5 14 26-36 26

7. Slaven B. 26 5 10 11 28-38 25

8. Istra 1961 26 6 6 14 22-39 24

9. Varaždin 27 6 5 16 23-47 23

10. Lokomotiva 26 4 8 14 18-43 20

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.