Niko Kovač: “Veći je pritisak na Meksikancima, spremni smo za uspjeh”

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu odlazi u Recife, gdje će u nedjelju odraditi posljednji trening uoči dvoboja s Meksikom, koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljan sam pripremama za Meksiko. Znamo sve o protivniku i sada se nadamo da će igrači odigrati jednako kvalitetno kao i u prve dvije utakmice. Moramo biti pravi u oba smjera, i s obzirom na vrline i mane protivnika, imam nekoliko kombinacija”, izjavio je hrvatski izbornik Niko Kovač koji, prema običaju, nije želio izlaziti u javnost sa sastavom.

Meksiko u posljednji okršaj u Skupini A ulazi nakon pobjede protiv Kameruna i remija protiv Brazila.

“Meksiko je opasan zbog zajedništva, agresivnosti, i njihova je zvijezda momčad. Ljubav prema domovini, kao i mi, pokazuju iz dana u dan na treninzima i u utakmicama. Kada izgube loptu, žele je što prije ponovno u svom posjedu, Neće mijenjati stil preko noći, a ionako je veći pritisak na njima”, prokomentirao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vjeruje u uspjeh, odnosno tri boda koji jamče prolazak u drugi krug natjecanja.

“Znam što trebamo, ali imamo 90 minuta. Od prve ćemo minute pokušati nametnuti svoj ritam jer bi nam rani pogodak olakšao situaciju, ali nećemo grlom u jagode, bit ćemo strpljivi. Mislim da smo kvalitetni u prekidima i imamo dovoljno brzih igrača za meksičku obranu, a koliko mi gledamo njih, toliko i oni gledaju nas”, kaže izbornik.

Jedan od glavnih meksičkih aduta njihov je čuvar mreže Ochoa, koji je protiv Brazilaca pružio izvrsnu partiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjeli smo što je Ochoa sve obranio i svaka mu čast. No, mi imamo raspoložene napadače i nadam se da ga nećemo razbraniti, nego da ćemo zabijati. Zabili smo pet golova u dvije utakmice, imali još nekoliko prilika, što pokazuje da igramo atraktivno i opasno po protivnička vrata”, rekao je Niko Kovač.

“Mislim da je Hrvatska pokazala jedno novo lice, da slijedimo smjer kojim su otišle druge reprezentacije. Vidi se pomak već u ovom kratkom razdoblju i sada moramo pokušavati dići svoj nogomet na još višu razinu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.