Nikola Jurčević: ‘Potrošio sam krilne igrače, ali smo uspjeli! I da nije bilo Krame…’

Foto: Fah

Nikola Jurčević s Azerbajdžanom je namučio Hrvatsku, a na koji način je to učinio progovorio je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To treba sagledati iz tri aspekta. Prvi je činjenica koja se ne odnosi samo na sadašnju generaciju nego za kontinuitet još iz mojeg igračkog, pa kasnije trenerskog razdoblja, kad sam bio pomoćnik Biliću i dalje, a to je da Hrvatska na velikim turnirima ima neusporedivo veći naboj nego u kvalifikacijama. U izlučnom ciklusu se utakmicama prilazi više na rutinski način, s obzirom na to da je Hrvatska u tim susretima uglavnom veliki favorit. U većini slučajeva to se uspijeva izvući na kraju na kvalitetu. Drugo je nova okolnost, status svjetskog doprvaka, što je fantastična stvar, ali dovela je do određenog pada u pristupu, a ujedno do povećane motivacije kod protivnika. Počevši od nas, Azerbajdžana, koji smo išli 200 posto. I treći je igrački aspekt”, rekao je.

“Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji većim dijelom bazirala na izvanrednoj energiji momčadi te fantastičnoj tranziciji, kontranapadu, u čemu je najopasnija. Znao sam, ako ćemo imati čvrst defenzivan blok, moglo bi doći do određenih problema za Hrvatsku, a doći ćemo i do 5-6 kontri, što se i dogodilo. Zabili smo jedan gol, a mogli smo još” dodao je.

Što ste rekli igračima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Glavno nam je bilo da maksimalno dupliramo bokove, zato su se moji krilni igrači strahovito potrošili. Uspjeli su držati stranu na kojoj su bili Perišić i Barišić i drugu, da nas ne mogu tako lako probiti. Na kraju nas je Hrvatska dobila na lukavost Kramarića, na koju smo također upozoravali, ali nemoguće je sve obraniti. Primili smo pogodak na njegovu genijalnost”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.