Nikola Kalinić briljira u Europi, dok sjedi na klupi Vatrenih: UEFA ga nagradila mjestom u idealnoj postavi Europske lige!

Foto: fah

Hrvatska i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić doista imaju sreće jer u ovom trenutku hrvatski izbornik ima na raspolaganju nekoliko vrhunskih napadača, Marija Mandžukića, Andreja Kramarića, Nikolu Kalinića…, što se po tko zna koji puta u posljednjih dva tjedna dokazalo.  Mandžukić je briljirao igrom u reprezentaciji tijekom kvalifikacija za SP, dok je Kalinić sjajan u dresu Fiorentine igrajući u europskim kupovima. Zabija skoro u svakoj utakmici, na klupi Vatrenih, zbog jake konkurencije, sjedi na klupi, a kad dobije prilike zabije gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: UEFA
Foto: UEFA

Naime, hrvatski nogometni reprezentativac u trećem je kolu skupine Europske lige igrao manje od sat vremena, dakle, trener i nije bio baš korektan prema svom igraču koji mu redovito donosi europske pobjede. U tih sat vremena Nikola Kalinić je zabio dva pogotka i dobio je priznanje zbog učinka od 8. do 23. minute utakmice njegove Fiorentine i Slovana iz Libereca, Fiorentina je slavila 3:1. Hrvatski napadač je u razmaku od samo petnaest minuta riješio utakmicu protiv domaćina i donio pobjedu svojoj momčadi, tako je u osmoj minuti pogodio rutinski nakon proigravanja Babacara, dok se u 23. sjajno snašao poslije nabacivanja Astorija, što je bilo dovoljno za preokret i zasluženu pobjedu.

Kalinić se probio na vrh ljestvice najboljih strijela Europske lige, trener ga je navodno odlučio odmoriti te ga je zbog toga zamijenio 37 minuta prije kraja utakmice, iako bi vrlo realno imao šanse zabiti još koji pogodak. Podsjetimo, do kraja utakmice domaći sastav smanjio je preko Sevcika, a Fiorentina potvrdila pobjedu golom Babacara. Podsjetimo također da je Kalinić odlično igrao u prošlom kolu Europske lige u pobjedi 5:1 nad Qarabagom, namjestio je pogodak, a jedan zabio i bio ponajbolji akter utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sjajne igre u Češkoj UEFA je Kalinića nagradila mjestom u idealnoj momčadi 3. kola Europske lige. Zaista se hrvatski reprezentativac našao u uglednom društvu, tu mu je i mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.