Ništa od povratka Sammira i Eduarda u Dinamo, barem ne ove zime?

Foto: fah

Iako je nekim medijima kao grom iz vedra neba odjeknula vijest, koja je prenesena više iz senzacionalistričkih razloga nego što bi ona imala uporište u stvarnosti, barem ne u ovom trenutku, a koja govori o povratku bivšeg hrvatskog reprezentativca Sammira u Dinamo, možda već ove zime, male su ili gotovo nikakve šanse da do povratka dođe.  Ne zato što Dinamu nogometaš Sammirovih kapaciteta ne bi trebao, naprotiv, u ovom trenutku takav kalibar igrača, znalca, sjajnog tehničara, itekako bi dobro došao skromnoj ekipi Dinama koja se grčevito s Rijekom bori za naslov i u toj borbi zaostaje, nego jednostavno što je on preskup Zagrepčanima, iako njihova blagajna nije blagajna u kojoj bi se skupljala paučina. Sammir ipak ima veće ambicije i još uvijek želi igrati ozbiljniji nogomet, a onda i ozbiljno zaraditi. Pitanje koliko on misli da bi tako nešto mogao u Dinamu i koliko su u Dinamu spremni riskirati sa Sammirom s obzirom na iskustva s igračem koji voli kafiće skoro koliko i loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sammir trenutno igra u Kini, u klubu HZ Greentown,  na posudbu u spomenuti klub došao je iz JS Suninga. Najveća Sammirova preokupacija je povratak u Europu, svaka čast Kini, sjajno se zarađuje, no, u Europi se može zaraditi i pritom igrati nogomet koji je ipak jedna posve drugačija dimenzija od kineske. Iako bi se hrvatski Brazilac vratio u Europu povratak u Dinamo malo je izvjestan zbog činjenice da on ipak košta i to ne malo. Sammir, kako kaže voli doći u Zagreb, no, trenutno su za igranje u Dinamu male šanse, iako modri u zimskom prijelaznom roku nemaju izbora, moraju se pojačati ako žele ozbiljno parirati Rijeci u borbi za titulu tijekom odlučujućih proljetnih sportskih bitaka.  Sammir navodno ima čak šest ponuda na svom kontu, dvije iz Kine, dvije dolaze iz Brazila, a dvije su europske.

Podsjetimo, Sammirova cijena na Transfermarktu iznosi milijun eura, što je novac koji bi Dinamo mogao platiti u roku pola sata, no, dojam je kako Sammir tek iz kurtoazije govori o volji koja kod njega postoji za povratkom u Zagreb. Kako pričuvna reprezentacija Hrvatske vrlo brzo stiže u Kinu na jedan prijateljski nogometni turnir, (China kup) na kojem HNS očekuje zanimljivu zaradu, tako će Sammir posjetiti svoje bivše, i neke nove, kolege iz reprezentacije. Dakako, pod uvjetom da tada još uvijek bude u Kini, ili ako ne bude imao klupskih obveza.

I dok je Sammirov “povratak” na rubu zimskog trača povratak Eduarda da Silve, koji svoj kruh zarađuje zajedno s bivšim kolegom iz reprezentacije, Darijom Srnom, u ukrajinskom Šahtaru, donedavno je izgledao kao realan, no, no onda su stigle neke ponude koji bi mogle Dudua zadržati podalje od Zagreba ove zime, pa čak i čitavu iduću godinu.  Realno je zaključiti da ni Sammir ni Eduardo nisu pojačanja na koja u skoroj budućnosti plavi mogu računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Sammir i Eduardo, barem je takav dojam koji prevladava u široj javnosti, vratili bi se u Dinamo tek kada ne bi više imali izbora, kada bi im ponestalo svih drugih jačih opcija. Očito im nije Dinamo prva opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.