Inicijator akcije hrvatski branitelj – U Vukovaru humanitarna utakmica između hrvatskog i ‘srpskog’ kluba za mladića oboljelog od leukemije

U Vukovaru se igra i nogomet, iako, nažalost, odavno se ne igra prvoligaški nogomet. Tako je prije dva dana u herojskom gradu na Dunavu odigrana utakmica koja je bila humanitarne naravi, a igrala su je dva vukovarska kluba, jedan od njih je i HNK Vukovar ‘91, koji u Vukovaru ima status kao hrvatski klub te s druge strane NK Vuteks Sloga koji pak ima status kluba u kojem navodno više igraju Srbi. Naravno, to nije srpski klub, kako neki mediji nastoje prikazati, ako je iz Vukovara, ako igra u hrvatskim ligama, onda je to hrvatski klub tko god u njemu igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Utakmica je igrana kako bi se pomoglo igraču Vasiliju Sentivancu (17), koji je nogomet igrao za oba kluba, a koji je obolio od akutne leukemcje. Pomoć je namijenjena 17-godišnjem mladiću te njegovoj obitelji.  Inače, inicijator ove akcije je Davor Tomić, hrvatski branitelj koji je dugo radio s ocem mladića i s kojim je dobar prijatelj.

Iako su utakmice između Vukovara ‘91 i Vuteks Sloge uvijek napete te su više od obične nogometne utakmice ova humanitarna odigrana je u dobroj i pozitivnoj atmosferi, rezultat je najmanje bitan. Slavko Baketa, inače voditelj Nogometne škole Mali Vukovarac, koja djeluje pri HNK Vukovar ‘91, rekao je kako je cilj akcije isključivo humanitarni te da su zapravo željeli pokazati kako mladić obolio od akutne leukemije nije sam te da se život mora živjeti bez podjela.

Naravno, vijest o ovoj humanitarnoj utakmici prenijeli su gotovo svi mediji u Srbiji, a dali su joj veliki značaj, na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.