Njemačka promašivala, ali opet pobijedila Sjevernu Irsku i pomogla Hrvatskoj

njemacka, irska, fah

U utakmici 3. kola skupine C nogometnog Eura u utorak je u Parizu Njemačka pobijedila Sjevernu Irsku sa 1-0, a strijelac za Nijemce bio je Mario Gomez u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za posljednje kolo u skupini njemački izbornik Joachim Loew promijenio je taktiku, umjesto lažnog napadača uveo je klasičnog centarfora Maria Gomeza, dok je Mario Goetze preuzeo ulogu u veznom redu.

Bila je to najbolja partija Nijemaca na ovom Euru. Svjetski prvaci mogli su napuniti mrežu Sjeverne Irske do vrha, ali odlično je branio vratar McGovern, a ono što on nije uhvatio uprskali su njemački igrači.

Nijemci su krenuli silovito, stjerali su momčad Sjeverne Irske u njihovu polovicu i već u 7. minuti Thomas Mueller je imao stopostotnu priliku, ali je pucao ravno u vratara McGoverna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NJEMACKA, EURO, FAH

U 11. minuti još jedna prilika za Nijemce, no Mesut Ozil traljavo puca, a pola minute kasnije udarac Goetzea brani golman Sjeverne Irske

Thomas Mueller je ponovno u gol-šansi u 23. minuti, ali sa deset metara iskosa loše puca i lopta prolazi pored vratiju. Ponovno je Mueller u akciji. Igrala se 27. minuta i nakon Kimmichevog dobrog ubačaja Mueller glavom pgađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesmiljeni pritisak na gol Sjeverne Irske napokon je urodio plodom u 30. minuti. Akciju Ozila i Muellera okončao je Mario Gomez za vodstvo “elfa” 1-0.

Do kraja susreta Nijemci su još nekoliku puta mogli zatresti mrežu protivnika. Tako je Thomas Mueller još je jednom pogodio okvir gola, u 34. minuti zatresao je gredu.

U 52. minuti Goetze je dva puta bio u prilici. Prvi pokušaj zaustavio je vratar McGovern, a drugi je prošao kraj gola. Potom u 59. minuti udarac Khedire golman McGovern odbija, na nju natrčava Gomez, koji glavom iz neposredne blizine promašuje vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Njemačka je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Poljske, koja je u Marseilleu također sa 1-0 svladala Ukrajinu, pa su obje reprezentacije natjecanje završile sa po sedam bodova, ali Njemačka ima bolju razliku pogodaka.

Sjeverna Irska je s tri boda završila kao treća u skupini, te još uvijek ima izglede za plasman u osminu finala, no sada ovisi o raspletima u preostale tri skupine, dok je Ukrajina završila natjecanje na posljednjem mjestu bez bodova i bez postignutog gola.

Također, nakon pobjede Njemačke reprezentacija Hrvatske osigurala je plasman u osminu finala bez obzira na ishod večerašnje utakmice protiv Španjolske, jer će u najmanju ruku biti u krugu četiri najbolje trećeplasirane momčadi koje idu u nokaut fazu. Hrvatska ima četiri boda, a dvije trećeplasirane reprezentacije Sjeverna Irska i Albanija okončale su natjecanje sa tri boda.

SJEVERNA IRSKA: McGovern – Hughes, McAuley, Cathcart, J. Evans (84. McGinn) – Norwood – J. Ward (70. Magennis), C. Evans, Davis, Dallas – Washington (59. Lafferty)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NJEMAČKA: Neuer – Kimmich, Boateng (76. Höwedes), Hummels, Hector – Khedira (69. Schweinsteiger), Kroos – Müller, Özil, Götze (56. Schürrle) – Gomez

STRIJELCI: 0-1 Mario Gomez (30).

SUDAC: Clément Turpin (Francuska)

STADION: Park prinčeva

GLEDATELJA: 42.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.