Njemačka razmišlja kako vratiti navijače na tribine: ”Moramo se prestati osjećati kao da smo svuda u opasnosti”

Foto: Twitter

Iako se pandemija koronavirusa u nekim zemljama ponovno rasplamsala, pa i u Hrvatskoj, u drugima se razmišlja i dalje o normalizaciji života. Najjače se europske lige pripremaju za završetak nogometne sezone, uglavnom se igra bez navijača na tribinama. Pokušalo se sve kako bi se ublažio utjecaj praznih tribina na igrače, no, bez obzira na sve pokušaje sport, nogomet također, bez navijača nije to što bi trebao biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok su se u Hrvatskoj navijači odavno vratili na tribine u Njemačkoj tek razmišljaju o takvoj mogućnosti. Rade se planovi kako bi povratak navijača prošao na što bezbolniji način s obzirom da je virus i dalje prisutan u cijelom svijetu.

U Njemačkoj se, dakle, razmišlja kako vratiti navijače na tribine, iako pandemija, kako sada stvari stoje, vjerojatno neće nestati do početka nove sezone. Inače, nova sezona Bundeslige će ove godine početi dosta kasnije nego što je to prijašnjih godina bio slučaj, što je posve očekivano s obzirom na sve što se događalo. Naime, Bundesliga starta 18. rujna, mjesec dana kasnije nego što je planirano.

Njemački nogometni savez i Bundesliga se sada pripremaju za mogući povratak navijača na nogometne terene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šef” Bundeslige Christian Seifert govorio je o smjernicama glede povratka navijača u suradnji s njemačkim Ministarstvom zdravstva.

“Uspostavljanje normalnih nogometnih operacija u uvjetima pandemije koronavirusa će biti sljedeći veliki izazov”, izjavio je Seifert. Službeno, u Njemačkoj je i dalje na snazi zabrana masovnih okupljanja te će tako vjerojatno i ostati barem do 31. listopada. Za sada se to odnosi i na nogometne utakmice, no, Nijemci će pokušati utakmice Bundeslige napraviti izuzetkom.

“Dopuštene su utakmice s navijačima ako budemo mogli osigurati sigurnost svih posjetitelja i poštivanje higijenskih protokola koji će smanjiti mogućnost širenja infekcije. Moramo osigurati praćenje svih posjetitelja na stadionima. Radimo na takvim smjernicama, razgovaramo o mogućim konceptima sa Saveznim Ministarstvom zdravstva”, naglasio je prvi čovjek Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, postoji nada da će se navijači, barem u ograničenom broju, vratiti u novoj sezoni na tribine stadiona Bundeslige.

Na kraju krajeva, nije važno želite li dovesti 200 ljudi u kazalište ili 5000 na stadion u Dortmundu, uvijek morate pronaći rješenja koja se odnose na posebne okolnosti na mjestu održavanja događaja i naravno u obzir uzeti epidemiološku situaciju u tom području… Morat ćemo naučiti ugraditi neizvjesnost u naša razmišljanja. Moramo se prestati osjećati kao da smo svuda u opasnosti jer će u protivnim život u Njemačkoj biti jako težak”, poručio je za kraj Christian Seifert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.