Njemački izbornik Joachim Löw o koronavirusu: ‘Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći… Sad smo shvatili što je zapravo važno’

Foto: fah

Europsko prvenstvo UEFA je odgodila za godinu dana. Ova odluka donesena je zbog pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački izbornik Joachim Löw je objavio poruku koja je glasno odjeknula sportskom Europom.

“Posljednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svijet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osjećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živjeli i radili proteklih godina bio je neodrživ. Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopće nas nisu zanimali glad u svijetu, prirodne katastrofe.

Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu! Naravno da bi naša reprezentacija željela ovog ljeta igrati na prvenstvu kojeg je izborila. Svaki sportaš živi za te velike utakmice i velike turnire. Ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno vrijedi i za nogomet. Zbog toga je ovakva odluka u potpunosti ispravna, odgodi europske smotre nema alternative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prije nekoliko tjedana smo razmišljali o Bundesligi, Ligi prvaka, Europskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizirao svijet, više ništa nije kao prije!”, rekao je potreseni Löw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.