Njemački šestoligaš slavi pobjedu protiv FIFA-e: David je svladao Golijata

Foto: FIFA

Njemački nogometni niželigaš SV Wilhelmshaven, koji se natječe u šestoj ligi sjever, u utorak je proslavio svoju najveću pobjedu u 110-godišnjoj povijesti, a ona je došla u – sudnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, njemački savezni sud presudio je u korist Wilhelmshavena u sporu protiv Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i tako okončao višegodišnju pravnu bitku koja svoj početak ima još u 2007. godini.

Tada je Wilhelmshaven angažirao Argentinca Sergija Sagarzazua koji je u klub stigao kao slobodan igrač. No, Sagarzazuovi bivši klubovi River Plate i Atletico Excursionistas, u kojima je proveo svoje razvojne godine, tražili su od Wilhelmshavena 157,000 eura odštete na koju su imali pravo po pravilima FIFA-e, ali ne i prema njemačkim zakonima.

Wilhelmshaven je odbio platiti odštetu, pa je FIFA naredila Njemačkom nogometnom savezu (DFB) da je klubu oduzme šest bodova u sezoni 2011/12. Usprkos tomu Wilhelmshaven je zadržao šestoligaški status, pa je FIFA naredila oduzimanje šest bodova klubu i u sezoni 2012/13., no Wilhelmshaven je ponovno ostao u šestoj ligi, pa je stoga po završetku sezone 2013/14. FIFA naredila DFB-u da izbaci Wilhelmshaven iz lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je tužba njemačkog niželigaša protiv FIFA-e koja je u utorak završena pozitivno po njega.

“Pobijedili smo. David je svladao Golijata”, objavili su iz Wilhelmshavena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.