U noći slavlja odlične vijesti iz Rusije: Dalić će u četvrtfinalu imati na raspolaganju kompletnu momčad

Foto: fah

Sjajne vijesti u noći hrvatskog slavlja u Nižnjem Novgorodu, nakon drame i pobjede protiv Danske za četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Hrvatska je po drugi puta u povijesti izborila četvrtfinale najveće nogometne smotre. Naime, Hrvatska će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 7. srpnja igrati protiv Rusije u Sočiju, a izbornik Zlatko Dalić će imati na raspolaganju sve igrače. Sjajna je to prilika za Vatrene.  Junak hrvatske pobjede bio je Danijel Subašić, koji je Dancima obranio tri jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Za sada je neizvjesno kakva je situacija s ozljedama Ivana Strinića te Matea Kovačića, no, prema posljednjim informacijama i oni bi trebali za pet dana biti spremni. Ima dovoljno vremena za oporavak od šokova i drame u Nižnji Novgorodu. Ono što je važno reći niti jedan hrvatski nogometaš neće četvrtfinale preskočiti zbog – žutih kartona. Dakle, Vatreni u četvrtfinale ulaze s osmoricom igrača, dakle, Vrsaljko, Ćorluka, Brozović, Rakitić, Mandžukić, Rebić, Jedvaj, Pjaca, kojima prijeti eliminacija za moguće polufinale zbog žutih kartona. Točnije, ako bi neki igrač od spomenutih dobio žuti u četvrtfinalu ne bi mogao zaigrati polufinale, dakako, pod uvjetom da Vatreni preskoče Rusiju, inače domaćine Svjetskog prvenstva.

Žuti kartoni se brišu nakon četvrtfinala. Drugim riječima, FIFA je htjela da najbolje momčadi u završnici turnira na raspolaganju imaju najbolje igrače, kompletnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.