Nogometna kriza u Argentinskom nogometnom savezu: Martino više nije argentinski izbornik

Foto: rubénortegavega/wikimedia commons

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Gerardo Martino podnio je ostavku na svoju dužnost, a kao razlog je naveo krizu u vođenju Argentinskog nogometnog saveza (AFA) zbog koje ima problema u sastavljanju momčadi za skorašnje Olimpijske igre u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinova ostavka također dolazi 10 dana nakon poraza od Čilea u finalu ovogodišnje Copa Americe nakon kojega je najbolji svjetski igrač Lionel Messi izjavio kako se povlači iz reprezentacije u dobi od 29 godina.

“Zbog toga što u Savezu nema nikoga tko bi donosio važne odluke, imamo velikih problema u sastavljanju reprezentacije koja će predstavljati našu zemlju na skorašnjim Olimpijskim igrama, pa je aktualni stručni stožer podnio ostavku”, objavila je AFA.

Martino se našao u velikim problemima oko sastavljanja olimpijske reprezentacije nakon što su dva najpopularnija argentinska kluba River Plate i Boca Juniors odbili pustiti svoje igrače na pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martino je preuzeo dužnost argentinskog izbornika nakon 0-1 poraza od Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, te je vodio reprezentaciju do dva uzastopna finala Copa Americe, ali je i lani i ove godine izgubio finala od Čilea nakon izvođenja 11-eraca. Prema navodima lokalnih medija, Martino nije dobio plaću u posljednjih šest mjeseci.

AFA se nalazi pod istragom FIFA-e zbog nepravilnosti oko prodaje televizijskih prava, ali i zbog nemogućnosti dogovora oko formata izbora za novoga predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.