Svjetski doprvak traži izbornika: Simeone, Pochettino i Sampaoli kandidati za argentinsku klupu

Foto: fah

Diego Simeone, Jorge Sampaoli i Mauricio Pochettino glavni su kandidati za novog izbornika argentinske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je bez izbornika od početka srpnja nakon što je Gerardo Martino podnio ostavku poslije poraza u finalu Copa America od Čilea.

Martino je preuzeo dužnost argentinskog izbornika nakon 0-1 poraza od Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, te je vodio reprezentaciju do dva uzastopna finala Copa Americe, ali je i lani i ove godine izgubio finala od Čilea.

“Još uvijek je sve otvoreno, međutim ubrzo ćemo riješiti pitanje novog izbornika,” kazao je predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Armando Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamošnji mediji navode kako bi čelnici AFA-a na klupi reprezentacije najviše željeli vidjeti trenera Atletico Madrida Diega Simeonea, ali se navodi kako su izgledi za takav rasplet vrlo mali. Na listi želja je i trener Seville Jorge Sampaoli i menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino.

Kao mogući kandidati spominju se i trener Sao Paula Edgardo Bauza, trener Veleza Miguel Angel Russo, te trener River Plate Marcelo Gallardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.