Hoće li udarni tandem Vatrenih preseliti kod Jose Mourinha na Old Traford?

Foto: fah

Veliki trener, ali i veliki glumac, pomalo narcisoidni Portugalac Jose Mourinho i službeno je jučer predstavljen na kultnom Old Trafordu. Čovjek koji je sam sebi dao nadimak “The Special One” dok je bio trener londonskog Chelseaja, što, naravno, puno govori o njemu, najavio je dolazak nekih pojačanja. Inače to je karakteristično za Portugalca koji je uvijek gdje god dolazio inzistirao na pojačanjima, baš kao Ćiro Blažević u osamdesetim godinama 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

U spomenutom desetljeću dva puta je Ćiro dolazio u Dinamo i dva puta je napravio preuređenje u Dinamovoj svlačionici.  Dovodio je Harisa Škoru, otjerao je Boru Cvetkovića, kaznio, pa nakon godine dana rehabilitirao Mirka Lulića… Obojica su prije svega veliki zabavljači, što ne znači da nisu veliki treneri, pogotovo Mourinho čiji nogomet možda nije lijep kao onaj koji je “stvorio” Pep Guardiola, no, zato je učinkovit, donosi rezultate. Donosio je u Portu, Interu, hoće li i na Old Trafordu?

Foto: fah
Foto: fah

Dolaskom na Old Traford, u svlačionicu Manchester Uniteda, koji već nekoliko godina nije na razini koju taj klub zaslužuje, doveo je braniča Baillyja i napadača Zlatana Ibrahimovića. Mnogi su pri dolasku Mourinha napravili usporedbu između švedskog majstora u “najboljim godinama” (tek su mu 34) Zlatana Ibrahimovića i Jose Mourniha, zaključak je da su obojica dugo i sretno zaljubljeni – naravno, u sebe.

Španjolski mediji povodom dolaska Mourinha u Manchester United počeli su pisati o posebnim željama Portugalca te tvrde da on želi Luku Modrića i Ivana Rakitća u svom veznom redu. S Lukom će ići malo teže, naime, Real će se teško odreći igrača koji je već nekoliko sezona motor kraljevskog kluba, mada su Mourinho i Real surađivali u Realu, bilo je to u prvoj sezoni Luke Modrića u kraljevskom klubu, dakle, nakon što je stigao iz Tottenhama. Iako španjolski mediji donose informaciju da bi Luku Real pustio uz odgovarajuću odštetu u Realu takvo što ne žele potvrditi, barem ne javno. Real i u idućoj sezoni, kao i uvijek, ima najveće ambicije, dok se United želi vratiti na vrh engleskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Nažalost po Ivana Rakitića i njegove uloge u Barceloni situacija je nešto drugačija, naime, Barcelona je angažirala Andreu Gomesa iz španjolske Valencije, tamošnji mediji navode kako je moguće da bi njegovim dolaskom Rakitić mogao izgubiti mjesto među najboljih 11, iako se hrvatski reprezentativac dobro snašao na Nou Campu. Busquets i Iniesta su sigurni u prvom sastavu, dakle, Gomes i Rakitić borit će se međusobno za mjesto u udarnoj postavi. Drugim riječima, iako se već dokazao hrvatski reprezentativac ponovno će se morati dokazati.

Foto: fah
Foto: fah

Kako je ljetni prijelazni rok u tijeku tako je nagađanja, informacija, poluinformacija, dezinformacija sve više, kao i svakog ljeta, posebno ljeta bogatog nogometnim zbivanjima. Euro u Francuskoj ulazi u svoju posljednju fazu.

Neka se nagađanja ponekad ostvare, mnoga i ne. Teško je povjerovati da bi Modrić i Rakitić zajedno zaigrali u Manchester Unitedu čak i ako bi to bila najveća želja Jose Mourinha. Čuda se u nogometu događaju, no, jako rijetko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.