Nogometni vikend u Ligama petice

Nogometni vikend u Ligama petice donio je nekoliko iznenađujućih rezultata koji su u mnogome kreirali stanje na tablicama prije zimske pauze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primera liga

U Španjolskoj je najviše profitirao Real iz Madrida koji je još u petak pobjedom u gostima kod Almerie sa 1-4 čvrsto sjeo na čelo tablice španjolskog prvenstva. Dva gola postigao je izvanredni Cristiano Ronaldo kojem je ovo 25 pogodak iz 15 prvenstvenih utakmica! Po jedan gol postigli su Bale i vezist Isco. Barcelona je kiksala kod Getafea igrajući 0-0 uz slabe Rakitića i Sammira koji su zamijenjeni. Svakako najveće iznenađenje je domaći poraz Atletica iz Madrida od Villareala 0-1 uz poništeni pogodak Mandžukića. Tako je Sevilla, kojoj je naša Rijeka pružila odličan otpor u četvrtak, ostala jedina neporažena momčad na domaćem travnjaku.

Real je povećao prednost pred Barcelonom na četiri boda, a pred trećeplasiranim Atleticom na velikih sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier Ligue

U engleskom prvenstvu nije bilo iznenađenja. Vodeći klubovi ostvarili su pobjede, a u derbiju je Manchester United sa 3-0 pobijedio slabi Liverpool Dejana Lovrena. Rooney, Mata i Van Persie bili su strijelci, a Liverpool je nakon ispadanja iz Lige prvaka od Basela još dublje potonuo u engleskom prvenstvu. Očito je prodaja i kupovina igrača bila neuspješna, a osobito prodaja njihove zvijezde Luisa Suareza u Barcelonu.

Chelsea je zadržao tri boda prednosti pred Cityem, a čak osam pred Manchesterom koji se ipak podiže u formi kako odmiče sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga

I ovo kolo je potvrdilo dominaciju Bayerna koji je u gostima pobijedio bavarskog rivala Augsburga sa 0-4. Tako je Bayern otišao na velikih devet bodova od najvećeg iznenađenja Bundeslige – Wolfsburga. Wolsfburga je kiksao i igrao neodlučeno kod kuće 1-1 protiv Paderborna uz promašen jedanaesterac Ivana Perišića. Bila je to slabija partija našeg reprezentativca koji je zamijenjen u 70 minuti.

Kada pogleda začelje Bundeslige nogometni zaljubljenik protrlja oči misleći da se zabunio. Tri njemačka velikana – Stuttgart, Werder i Borussia Dortmund – drže tri posljednja mjesta! Bivši dvostruki prvak Europe Borussia je u gostima poražena od Herthe 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva posljednja kluba direktno ispadaju u drugu ligu, a jedan ide u razigravanje. Očito će proljeće u Bundesligi biti vruće u borbi za ostanak.

Slijedeće kolo igra se već u utorak i srijedu.

Serie A

Aktualni prvak Italije Juventus kod kuće je remizirao protiv Sampdorie 1-1, a to je iskoristila Roma pobjedom u gostima protiv Genoe sa 0-1. Sada je razlika između prvoplasiranog Juventusa i Rome samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekadašnjem velikom derbiju Milan je pobijedio Napoli sa 2-0, iako je Napoli imao dvostruko veći broj udaraca u vrata. Sada oba kluba imaju 24 boda i dijele šesto i sedmo mjesto Serie A, sa svega dva boda do trećeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

Na začelju su čvrsto Parma i Cesena, dok Inter našeg Kovačića igra danas navečer protiv Chieva u gostima.

Ligue 1

Nakon poraza u Barceloni, veliki favorit francuske lige PSG gubi i u domaćem prvenstvu. Doživio je poraz od Guingampa sa 1-0, koji nastavlja sa uspjesima nakon što je savladao u četvrtak u UEFA ligi grčki PAOK i izborio proljeće u Europi. Ibrahimović, Lavezzi, Cavani i ostale skupe zvijezde Parižana nisu uspjeli postići pogodak.

To nije iskoristio Marseille koji je imao priliku odlijepiti se na prvom mjestu lige na četiri boda razlike, ali je poražen u gostima kod Monaca našeg Subašića koji je odlično čuvao svoja vrata. Sve to je iskoristio Lyon čistom pobjedom od 3-0 nad Caenom i tako se uključio u borbu za naslov prvaka Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.