(FOTO, VIDEO) Mandžukić zbog ozljede nije igrao: Ajax šokirao Juventus u Torinu i plasirao se u polufinale Lige prvaka

Foto: fah

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u utorak u Torinu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala svladali Juventus sa 2-1. Nakon što su eliminirali branitelja naslova Real Madrid, igrači Ajaxa izbacili su još jednog favorita, iako su u prvoj utakmici na domaćem terenu odigrali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je poveo u 28. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1-0. I u prvoj utakmici, koja je završila 1-1, Ronaldo je zabio glavom, dok je u osmini finala od tri pogotka Atleticu dva postigao glavom.

No, Ajax je brzo stigao do poravnanja, u 34. minuti veznjak Donny van de Beek zabija za 1-1, a taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Ajax je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu utakmice, a Juve je djelovao bespomoćno. U 52. minuti stopostotnu priliku imao je Hakim Ziyech, ali vratar Juvea Wojciech Szczesny odlično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donny van de Beek, koji je pogodio za 1-1, u 58. minuti sa ruba 16-erca cilja pod vratnicu, ali Szczesny opet spašava mrežu domaćina. U 63. minuti Tadić je poslao odličnu loptu u peterac za Ziyecha, ali Pjanić uklizavanjem izbacuje u korner.

I kad nisu uspjeli pogoditi iz izrađenih akcija, nogometaši Ajaxa su zabili iz prekida. U 67. minuti Lasse Schöne je izveo korner, a stoper Matthijs de Ligt glavom trese mrežu i odvodi nizozemski klub u polufinale gdje će igrati sa boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja

Imali su igrači Ajaxa još nekoliko prigoda, ali su bili neprecizni ili su previše komplicirali u završnici. Hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog ozljede nije igrao za Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUVENTUS – AJAX 1-2

JUVENTUS: Szczesny, De Sciglio (Joao Cancelo 64), Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Emre Can, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi (Bentancur 80), Dybala (Moise Kean 46), Ronaldo.

AJAX: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (Sinkgraven 11, Magallan 82), Van de Beek, Schöne, De Jong, Ziyech (Huntelaar 88), Tadić, Neres

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Cristiano Ronaldo (28), 1-1 Donny van de Beek (34), 1-2 Matthijs de Ligt (67).

SUDAC: Clement Turpin (FRA)

STADION: Allianz

GLEDATELJA: 41.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Rezultati uzvratnih utakmica četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

16. travnja –
Barcelona – Manchester United 3-0 (Messi 16, 20, Coutinho 61)
Juventus – Ajax 1-2 (Cristiano Ronaldo 28/ Van de Beek 34, De Ligt 67)

17. travnja –
Manchester City – Tottenham
Porto – Liverpool

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

9. travnja –
Liverpool – Porto 2-0 (Naby Keita 5, Roberto Firmino 26)
Tottenham – Manchester City 1-0 (Heung-min Son 78)

10. travnja –
Ajax – Juventus 1-1 (David Neres 46/ Cristiano Ronaldo 45)
Manchester United – Barcelona 0-1 (Luke Shaw 12-ag)

Polufinale (prve utakmice 30. travnja i 1. svibnja, a uzvrati 7. i 8. svibnja) –
Tottenham/Manchester City – Ajax/Juventus
Manchester United/Barcelona – Liverpool/Porto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.