Norvežanke prvakinje Europe, u finalu svladale Francusku

Foto: fah

Rukometašice Norveške u finalu Europskog prvenstva pobijedile su Francusku, koja je pak u polufinalu bila bolja od hrvatskih rukometašica, Norvežanke su tako osvojile zlato, Francuskinje srebro, a Hrvatice povijesnu broncu. Recimo tek na početku da su Francuskinje i Norvežanke jedine koje su uspjele pobijediti Hrvatsku na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Dakle, Norveška je u finalu Europskog prvenstva bila bolja od Francuske 22:20.

Foto: fah

Na početku utakmice Francuskinje su bile nešto bolje, imale su vodstvo u prvim minutama, no nakon toga je uslijedila serija Norveške od pet golova te su preuzele potpuno igru u sve je zapravo krenulo na norveški mlin, govorimo o prvom dijelu.

Održavale su Norvežanke prednost u prvom poluvremenu, a na odmor su otišle sa četiri gola razlike, 14:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se u jednom trenutku Francuska uspjela vratiti u susret, igrale su u tim trenucima aktualne prvakinje Europe vrlo dobro te su u 50. minuti susreta stigle do 17:17. Nakon toga se ušlo u jednu neizvjesnu završnicu. Francuska je prije svega igrala odlično u obrani, u 54. minuti Deuna Zaadi uspjela je zabiti gol za vodstvo Francuskinja nakon dugo vremena od 19:18.

No u ključnim trenucima utakmice Norveška je bila bolje, puno koncentriranija, i na kraju su slomile otpor upornih Francuskinja. Pobjedom su došle do osmog naslova prvaka Europe.

Kristiansen, Mork i Skogrand su sa po četiri gola predvodile Norvešku, dok je Foppa je sa pet golova bila nejefikasnija u francuskoj reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.