Novak Đoković bi najradije večerao s velikim hrvatskim znanstvenikom Nikolom Teslom

Foto: fah

Trenutno najbolji svjetski tenisač, i jedan, kako mnogi tvrde, od najboljih glumaca među tenisačima, Novak Đoković, odgovorao je na 20 pitanja za magazin ’Tennis Smash’. Između ostalih pitanja bilo je govora i o najtežim te najljepšim trenucima u karijeri.  Govorio je i o velikom hrvatskom znanstveniku i jednom od najvećih svjetskih znanstvenika 20. stoljeća Nikoli Tesli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kroz sport Srbija svojata Nikolu Teslu: Zašto je Novak Đoković citirao hrvatskog znanstvenika?

Na pitanje koga bi najradije pozvao na večeru, kada bi mogao birati i kad bi mogao vraćati se kroz vrijeme, Đoković je rekao:  “Pozvao bih Nikolu Teslu. On je jedan od najvećih ljudi i najvećih znanstvenika u povijesti on mi je zvijezda vodilja.” Također bi volio otići na večeru s Richardom Bransonom i jednim  svećenikom Srpske pravoslavne crkve kojeg je upoznao na Svetoj gori u Grčkoj.  Inače, Đoković puno drži do obitelji, a tvrdi kako nije praznovjeran. Tvrdi da je izraziti duhovna osoba.

Od mjesta koje bi volio posjetiti izdvojio je Himalaje, Tibet, Nepal, ali i Machu Picchu, radi se o svetom gradu Inka smještenom na najvišem dijelu istočnih Andi u Peruu.  Đoković Machu Picchu spominje kao drevno duhovno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali Novaka Đokovića kako bi volio bi da ga pamte na što je odgovorio da bi volio biti upamćen kao dobra osoba. “Kao nekoga tko je iskoristio uspjeh u svojoj profesiji kako bi pomagao drugima…” Najveće blago mu je beba Stefan, s kojim provodi većinu svog slobodnog vremena, zajedno sa suprugom Jelenom.

“Najtežu krizu u svojoj karijeri prebrodio sam 2010. godine po ispadanju od Jurgena Melzera u četvrtfinalu Roland Garrosa”, rekao je Đoković, tada je navodno mislio prekinuti karijeru.

Najbolji glumac među tenisačima: Novak Đoković svojim protivnicima ne dozvoljava sportsku pobjedu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.