Najbolji glumac među tenisačima: Novak Đoković svojim protivnicima ne dozvoljava sportsku pobjedu!

Foto: fah

Srpski tenisač Novak Đoković bez ikakve dvojbe jedan je od najvećih tenisača svjetskog tenisa u zadnjih petnaestak godina, tek o Rogeru Federeru možemo govoriti kao o tenisaču kojem se čak ni Đoković nije uspio približiti. Međutim, Novak Đoković nije samo to, serijom predaja svojih protivnika došao je do završnice Grand Slam turnira u New Yorku, na kraju je pao na prvoj ozbiljnijoj prepreci. Imao je sreće, a onda se susreo s boljim od sebe. Barem u tom trenutku boljim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarac Stan Wawrinka sjajan je tenisač, o čemu svjedoče njegova tri Grand Slam turnira, no, nije iz kategorije jednog Federera, Nadala u najboljim danima, pa ni na razini Britanca Andya Murraya, što, naravno, ne znači da ih u nekim okolnostima ne može pobijediti. Međutim, u čemu je onda problem i što je “sporno” u pobjedi Švicarca?

Naime, Novak Đoković svojim protivnicima ne dozvoljava sportsku pobjedu, a u tome mu, nažalost, bez riječi kritike pomažu mediji, kako hrvatski, što nikoga ne iznenađuje, tako i jednim dijelom svjetski mediji koji nasjedaju na njegove teatralne ispade. Djelomično zato što od toga imaju koristi jer takvim pristupom podižu čitanost, drugim dijelom zato jer doista vjeruju da je Đoković tek sportaš, a ne i najbolji glumac među tenisačima.

Naime, uz činjenicu da je izvrstan tenisač Đoković je još bolji glumac s talentom za predstave na otvorenom. Stanislas Wawrinka slavio je 3:1 u setovima protiv srpskog tenisača (6-7 (1), 6-4, 7-5, 6-3), sjajnom igrom je zasluženo došao do svog trećeg Grand Slam naslova u karijeri, za potpunu kolekciju trofeja nedostaje mu najveći – Wimbledon, međutim, kad je Đoković u četvrtom setu osjetio da se meč bliži kraju da tog dana ne može odgovoriti na sjajnu igru Švicarca počeo je s već dokazanom i provjerenom simulacijom. Svakih nekoliko minuta sjedao je na klupu, žaleći se na žuljeve, gestikulirao, razgovarao sam sa sobom,pritom je pokušao poremetiti koncentraciju protivniku riječima da više ne može stajati. Na taj način Đoković je, ne prvi puta, omalovažio pobjedu suparnika, a onda je sebi počeo graditi alibi. Što je najbolje osjetio legendarni američki tenisač John McEnroe i odmah pokušao razotkriti srpskog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stan, oprosti čovječe. Ne mogu stati na noge, oprosti”, ‘ ispričao’ se Đoković kolegi dok mu je liječnik ukazivao pomoć. U tom trenutku Wawrinka je podigao razinu svoje igre koju Đoković nije mogao pratiti ni u trećem setu. Kako je Đoković iskusan tenisač on je osjetio kamo sve vodi.  McEnroe smatra kako je prvi tenisač svijeta stankama pokušao narušiti Wawrinkinu koncentraciju i tako se spasiti poraza, naravno, Đoković to nije priznao.

“Ovo je zaista kršenje pravila. Suci očito nemaju hrabrosti poduzeti nešto u vezi toga. Pa Đoković je pet minuta kasnije trčao poput Usaina Bolta”, rekao je istinu, koju se drugi boje reći, kontroverzni Amerikanac.

Nešto se slično dogodilo na Olimpijskim igrama prije mjesec dana kada je Đoković poražen od Juana del Potra. Naime, Đoković je nakon poraza plakao kao ljuta godina, pritom je živcirao sve oko sebe, tek nakon poraza on je rekao da nije bio potpuno spreman za meč, prije meča o tome nije bilo ni govora. Tijekom meća pokušavao je stvoriti alibi iako je u Rio došao navodno spreman i željan zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Đokovićem je plakao i šokirani Del Potro, a s obojicom hrvatski mediji, koji su odavno zaboravili koji glazbeni repertoar ima najbolji svjetski tenisač. Kad god bi Đoković gubio, u zadnje vrijeme porazi su nešto češći, uvijek bi gubio zato jer nije bio spreman, nikad se to nije dogodilo zato jer je barem tom trenutku protivnik bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.