Novak Đoković nije jednom podržao velikosrpsku politiku, a njegova majka tvrdi: ”Prijetile su mu albanske grupe”

Foto: Snimka zaslona

Kosovo se natječe u gotovo svim sportskim natjecanjima na međunarodnoj sceni, Kosovo je međunarodno priznata država godinama, a priznaju je, kad je sport u pitanju, i FIFA i UEFA,  bez obzira kome se to sviđalo, a kome ne, to što Kosovo ne priznaju neke države, i to manji broj njih, uključujući i Srbiju, ne mijenja previše kad su činjenice u pitanju. Prije dvanaestak godina Kosovo je priznala i Republika Hrvatska, iako se neki u Hrvatskoj ponašaju i dalje kao da to nije dogodilo, režim u Srbiji  s druge strane odavno prodaje maglu svojim građanima uvjeravajući ih da je ”Kosovo i dalje Srbija”, iako defacto nije već dvadesetak godina. Od NATO bombardiranja Srbije i Crne Gore Srbija nema nikakvu kontrolu nad Kosovom, a došlo je, kako smo već spomenuli i do međunarodnog priznanja najmlađe europske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ”rješavanje kosovskog pitanja” uključio se prije desetak godina, tada mladi sportaš,  i srpski tenisač Novak Đoković, ljubimac hrvatskih medija ne tako davno podržao je i ”događanje naroda” u Crnoj Gori. U Hrvatskoj i susjednoj BiH vrlo dobro ljudi znaju što znači kad velikosrpska politika organizira ”događanje naroda” i kako to na kraju krajeva završava.

Dakle, Novaku Đokoviću nije strano bavljenje velikosrpskom politikom, ili je podržati, a da ne spominjemo što svako malo izjavljuje otac srpskog tenisača, a od čega se Đoković, kao javna osoba, ne ograđuje.

Kad se bavite politikom unutar granica svoje zemlje je jedna stvar, ali kad podržavate politiku koja ima namjeru proširiti granice svoje zemlje na štetu drugih država onda je to nešto drugo. Ukratko, Đoković je više puta podržao velikosrpsko politiku, kada je u pitanju Kosovo, kada je u pitanju Crna Gora…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Areni Sport Dijana Đoković, majka ponajboljeg nogometaša svijeta, kazala je nekoliko rečenica o kojima dosad nije javno govorila, a odnose se na život višestrukog osvajača Wimbledona. Osvrnula se na ono što se navodno događalo u Londonu 2009. godine…

”Bilo me je strah 2009. u Londonu, kada je sve nas u kući čuvao Scotland Yard, zato što su albanske grupe prijetile Novaku, jer je dao podršku u akciji ”Kosovo je Srbija”. Tada sam se bojala, jer ti si u kući, a oko tebe Scotland Yard. Nakon toga su se pitali zašto je izgubio od Safina. Izgubio je jer je dečko pod pritiskom, ali to se nije govorilo, puno se toga nije govorilo…”, kazala je majka Novaka Đokovića te je dodala:

”Doživjela sam da mi je žena iz susjedstva  rekla, da su momci iz bloka, očigledno narkomani, željeli da mi uzmu psa kako bi tražili otkup. Bilo me tada jako strah, dokle sve to ide…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.