Sudar divova: Novak Đoković u polufinalu Roland Garrosa srušio Rafaela Nadala

Foto: fah

Novak Đoković uspio je napokon dobiti Rafaela Nadala u Roland Garrosu. Naime, srpski tenisač slavio je u polufinalu i to nakon što ga je Nadal deklasirao u prvom setu. Španjolac se razigao nakon što je spasio dvije break lopte na i došao je do prednosti od 5:0. Međutim, srpski tenisač nije se predavao, nije odustajao, spasio je čak sedam set lopti u prvom setu, no nije uspio spasiti i prvi set, koji je na stranu Nadala otišao sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da bi i ovaj meč mogao završiti u korist Španjolca, kao i toliki drugi prije toga na crvenoj pariškoj travi. No Đoković je sjajno otvorio drugi set, breakom, no Nadal je odmah uzvratio i u tim se trenucima igralo jako dobro, uz obostrano veliki broj sjajnih poteza.

Foto: fah

U šestom gemu drugog seta Đoković je uzeo novi servis Nadalu, zatim je spasio čak pet break prilika te je iskoristio prvu set loptu za 6:3 u drugom setu i izjednačenje u setovima na 1:1. Bitka dvojice sjajnih igrača nastavljena je u trećem setu, igrao se odličan tenis, Đoković je ispustio break prednosti te je treći set odlučen u tie breaku. Bolje se snašao srpski tenisač, koji je odigrao odlično ovaj dio meča, treći set je dobio sa 7:6 te je poveo sa 2-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku četvrtog seta Nadal je uzeo servis Đokoviću, izgledalo je kako slijedi još jedna velika drama, no Đoković je odmah uzratio, vezao je čak šest gemova zaredom te je u završnici meča deklasirao Nadala za finale Roland Garrosa. Protivnik u finalu će mu biti sjajni Grk Stefanos Tsitsipas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.