Prva utakmica Eura: Talijani mogu biti vrlo nezgodni u nastavku

Foto: Snimka zaslona

U otvarajućoj utakmici EURA u Rimu su nogometaši Italije svladali Tursku s 3-0 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Turska je na samom kraju imala jednu akciju s glavom i repom, a Italija je dominirala 90 minuta. Pokazali su da imaju tehniku, znanje i moć, rekao je Tomislav Ivković, stručni komentator HRT-a u analizi utakmice u emisiji EUROPEO.

Prvi pogodak na ovom EURU bio je autogol turskog braniča Meriha Demirala u 53. minuti, a na 2-0 je povećao Ciro Immobile u 66. minuti. Lorenzo Insigne je u 79. minuti postavio konačnih 3-0.

– Očekivao sam puno više od Turske, ali znali smo da će Italija kao domaćin dominirati. Turska nije stvarala gotovo ništa, a Italija nije stvarala stopostotne prigode, ali su bili opasni. u drugom dijelu desna strana, Barcella i Berardi, su bili puno ofanzivniji i olakšali su onda drugoj strani, kad imaš opasnost na obje strane teže je to blokirati, analizira drugi stručni komentator Igor Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Strahonja osvrnuo se na suđenje Dannyja Makkeliea.

– Utakmica nije bila jednostavna za suđenje, pogotovo kad jedna ekipa konstanto ide prema naprijed, u čemu se Talijani maheri, bilo je nekoliko ruka sumnjivih, što ga je poljulalo, bit će sigurno rasprave, kazao je Strahonja.

Ivković je istaknuo da bi Italija mogla biti opasna u nastavku turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iznenadio me ulazak Di Lorenzija u drugom dijelu i kad je proradila desna strana, Locatteli se pridodavao i Varela s druge strane, radili su veliki pritisak s jedne i druge strane. Italija me iznenadila u ideji igre i kretanjima igrača, i u brzini izvedbe. Ako budu još podigli kvalitetu, mogu biti vrlo nezgodni, rekao je i priznao: Dosad Talijane nisam previše gledao. No igraju tri utakmice na svom stadionu, a tri utakmice ako dobiješ to daje već jako veliku sigurnost, motivaciju, i onda sve ide samo od sebe, rekao je HRT-ov stručni komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.