Novi četvrtak odluke za hrvatski nogomet: Je li Dinamu najlakše, a Hajduku najteže?

Foto: fah

Rijeka je od svih hrvatskih klubova prva startala u play-offu europskih kupova, konkretno Riječani su igrali u Pireju prvu utakmicu posljednjeg pretkola Lige prvaka te su zamalo priredili senzaciju protiv favoriziranog grčkog Olympiacosa. Na kraju je Rijeka poražena 2:1 pogotkom koji su primili s igračem manje u trećoj minuti sudačke nadoknade. Ipak, iskreno rečeno Grci su zasluženo slavili, uzvrat je za sedam dana na Rujevici.  Hrvatski prvak nije bez šanse…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Rijeke na redu su drugi hrvatski klubovi, Dinamo, Osijek i Hajduk igraju večeras prve utakmice play-offa Europske lige. Prema nekim analizama Osijek i Dinamo imaju realne šanse proći, dok je, s obzirom na protivnika, Hajduk ipak u najtežoj situaciji, Everton je vrlo jak klub, bogate tradicije, koji se ovog ljeta znatno pojačao. Bečka Austrija, tvrde mnogi, klub u ovom trenutku po mjeri Osijeku, koji je u svojoj prošlosti iz Europe izbacivao i austrijski Rapid.

Mnogi će reći kako Dinamo protiv protivnika iz Albanije nema pravo na kiks, međutim, Dinamo je danas ipak nešto slabiji u odnosu na Dinamo koji je prije dvije godine na Maksimiru srušio Arsenal, tim prije jer će modri igrati bez najboljeg igrača Soudanija, što je svakako veliki hendikep. U Maksimir dolazi albanski Skenderbeu, bez obzira na sve to je ključna utakmica sezone za Dinamo, koji je već apsolvirao dva velika derbija, protiv Hajduka i Rijeke, u svoju korist.  Dinamo je navikao zagrebačku publiku na europsku jesen, bez obzira koliko ona nerijetko bila ispunjena porazima i razočarenjima.

Navodno se ulaznice sjajno prodaju, iako se ne očekuje više od deset tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svima nam godi to zanimanje za utakmicu, nadam se da će doći puno ljudi jer ovi dečki su to zaslužili svojim radom, energijom, željom i karakterom. I sad je naš cilj dati puno energije, biti momčad protiv Skenderbeua koji je dobra momčad. Gledali smo njihove utakmice, imaju dobrih stvari, automatizama, dobrih pojedinaca, nezgodni su im krilni, bočni i vezni igrači. No opet sve ovisi o nama. Kaže se da igraš koliko ti suparnik dozvoli, mi njima ne želimo dozvoliti da igraju”, rekao je uoči utakmice trener Dinama Mario Cvitanović, koga neki stručnjaci kritiziraju tvrdeći kako mu momčad nije tjelesno dovoljno spremna. Međutim, na najbolji način Cvitanović je odgovorio rezultatima. Dinamo je vodeći klub HNL-a, lakoćom je preskočio i Hajduk i Rijeku, dva najveće konkurenta za titulu.

“Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Radimo na svim segmentima. Da sam skroz zadovoljan, vjerojatno više ne bih bio trener Dinama, vjerojatno ni treneri Reala ili Barcelone nisu zadovoljni baš svime…”, odgovorio je kritičarima Cvitanović, pod čijim se vodstvom ”preporodio” i Junior Fernandes, u dosadašnjem dijelu sezone najbolji igrač modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.