Novi igrač u mladoj reprezentaciji: Čeka se potvrda FIFA-e, raduje nas što je odabrao Hrvatsku

kustić dalić
Foto: fah

Na popisu izbornika U-21 reprezentacije Igora Bišćana za utakmice protiv Norveške i Estonije našao se i Igor Matanović, napadač Eintrachta koji trenutno igra na posudbi u St. Pauliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matanović je rođen 31. ožujka 2003. godine u Hamburgu te je nastupao za mlađe uzraste Njemačke od U-17 do U-19.

Nakon nekoliko održanih razgovora s vodećim ljudima HNS-a, Igor je s obitelji donio odluku da u budućnosti želi nastupati za hrvatsku reprezentaciju, pa je HNS pokrenuo pred FIFA-om postupak promjene nogometnog državljanstva odnosno stjecanja prava nastupa igrača za Hrvatsku.

O tome je govorio i tehnički direktor HNS-a i proslavljeni golman reprezentacije Stipe Pletikosa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igora smatramo zaista velikim potencijalom te nas iznimno raduje njegova odluka da želi predstavljati Hrvatsku. To nije bila laka odluka mladiću koji je odrastao u Njemačkoj, ali uložili smo zaista puno truda kako bismo pokazali Igoru i njegovoj obitelji koliko nam je stalo do njega. Uvjeren sam da će se odluka pokazati ispravna i da će njegovi nastupi u hrvatskom dresu donijeti puno veselja i nama, ali i njemu i obitelji koja diše za Hrvatsku.

Nadaju se brzoj odluci

Pletikosa se nada da bi FIFA-a mogla donijeti odluku do okupljanja mladih Vatrenih:

– Prema dosadašnjoj praksi vjerujemo i nadamo se da bi to moglo biti do okupljanja mlade reprezentacije, zbog čega je Matanović na popisu naše U-21 reprezentacije za utakmice s Estonijom i Norveškom. U svakom slučaju se nadamo pozitivnom raspletu slučaja jer vjerujemo da su argumenti na našoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovog tjedna o Matanoviću je govorio izbornik U-21 reprezentacije, Igor Bišćan, naglasio je ulogu i Zlatka Dalića u pregovorima:

– Sretan sam što smo pridobili Igora, a pritom moram pohvaliti Savez koji je uložio ozbiljan napor da se to ostvari – Igor je bio jedan od glavnih igrača u Njemačkoj i nisu ga se lako htjeli odreći. Želim istaknuti ulogu izbornika Dalića koji je tu odigrao možda i presudnu ulogu te smo uz njegov angažman uspjeli prelomiti to na našu stranu. Njegov sam veliki navijač, vjerujem da će biti velika snaga naše reprezentacije. Igra na ozbiljnoj razini već sada, visok je, brz i zna – to dovoljno govori.

Savez radi odličan posao, dobili smo Stanišića, Vidovića, Sučića, a sada i Matanovića ističe Dalić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oni su ipak druga generacija Hrvata, i svejedno su izabrali Hrvatsku, što nije lako. To je zasluga svih u Savezu i prava stvar za naš nogomet jer smo dobili sjajne igrače za budućnost. Moramo nastaviti tako raditi i dalje, a ovi dečki su svojim odlukama primjer i onima koji dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.