Novi početak: Zašto je Messi odabrao dres s brojem 30?

epa09409422 Argentinian striker Lionel Messi during his press conference as part of his official presentation at the Parc des Princes stadium, in Paris, France, 11 August 2021. Messi arrived in Paris on 09 August and signed a contract with French soccer club Paris Saint-Germain. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Kako smo već po tko zna koji puta spomenuli Lionel Messi iz Barcelone je prešao u pariški PSG, tim je transferom krenula lavina komentara u svim sportskim medijima svijeta, dok su navijači PSG-a u svojevrsnoj euforiji. Argentinski čarobnjak nogometne lopte nakon dva desetljeća napustio je Camp Nou, Barca mu zbog financijskih problema nije mogla ponuditi novi ugovo te je Leo bio prisiljen napustiti klub u kojem je proveo najbolje godine svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi će u PSG-u nositi dres s brojem 30, a odbio je ponudu svog prijatelja i suigrača Neymara koji mu je nudio svoju desetku. Messi je imao razloga zašto je takvu ponudu odbio.

“Broj 30 je prvi s kojim sam igrao u Barceloni. Nakon toliko vremena i ove velike promjene, osjećam kao da počinjem sve iznova. Zato sam smatrao da je pravi izbor broj 30 kao znak novog početka”, poručio je sjajni argentinski nogometaš. Messijev se dres inače u Parizu prodaje u ogromnim količinama, ruše se svi rekordi i fan shopovi su svakodnevno puni navijača koji žele Messijev dres.

Podsjetimo, Lionel Messi potpisao je dvogodišnji ugovor s PSG-om, naravno, glavni cilj je osvajanje Lige prvaka, trofeja kojeg PSG, usprkos ogromnim ulaganjima, još uvijek nije osvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.