Novi skandal u Engleskoj s VAR-om: Suci gledali pogrešnog igrača i poništili čisti gol

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši WBA sinoć su na svom terenu pobijedili Southampton sa 3:0 u utakmici 31. kola engleske prve nogometne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WBA se bori za ostanak u društvu najboljih te je sinoć stigao do izuzetno važna tri boda, međutim, čak i u takvim uvjetima ova utakmica nije mogla proći bez skandala kada je u pitanju korištenje video tehnologije, odnosno VAR tehnologije. VAR je ovog puta poništio regularan pogodak igrača domaće momčadi jer su suci u spornoj situaciji gledali potpuno pogrešnog igrača. Ukratko, nije pogreška VAR-a već sudaca.

Pogodak je zabio Mbaye Diagne koji je bio u dozvoljenoj poziciji, ali sve vrijeme gledala se pozicija Kylea Bartleyja koji je bio iza njega u zaleđu, no nije sudjelovao u akciji. Nakon utakmice pojavilo se objašnjenje, bolje rečeno opravdanje, u kojem se tvrdi kako zbog položaja kamere nisu mogli povući liniju kako treba te nisu mogli vidjeti  gdje zapravo stoji Diagne i da li je u zaleđu.

Nevjerojatnu i pogrešnu odluku sudaca, koji nisu znali iskoristiti pravilno video tehnologiju, pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.