Novinar Daily Maila: ‘Ronaldo nije zauvijek mlad, iako tako izgleda’

epa09441619 Portugal´s Cristiano Ronaldo reacts during the FIFA World Cup Qatar 2022 group A qualification soccer match between Portugal and Ireland held at Algarve stadium in Faro, Portugal, 01 September 2021. EPA/ANTONIO COTRIM

Danas Manchester United u 15 sati gostuje kod West Hama u 5. kolu Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad je u utorak doživjela težak poraz od Young Boysa (2:1) na otvaranju Lige prvaka, nakon čega su ponovno krenule kritike na račun Unitedova trenera.

“Prošlo je samo 14 dana od Ronaldova potpisa ugovora s Unitedom do poziva navijača na Oleovu smjenu. Nije to ništa novo. Događa se nakon svakog Unitedova poraza, no ovaj put smjena se traži puno glasnije i s puno jačim osjećajem da je nužna. Mnogi su smatrali da će Ronaldov dolazak na Old Trafford dodatno pojačati pritisak na Solskjaera i sad je potpuno jasno da je zaista tako. Nakon poraza od Young Boysa Solskjaeru se najviše zamjeralo što je strijelca Ronalda izvadio u 70. minuti, kod rezultata 1:1. Neki su rekli da je to bio znak da je Norvežanin krivi čovjek na krivome mjestu, a po nekima je to bila najgora zamjena u Unitedovoj povijesti”, piše Oliver Holt za Daily Mail.

“Solskjaerova zamjena bila je šok onima koji su mislili da je United doveo lika iz crtića koji je otporan na godine. No, Ronaldo nije zauvijek mlad, iako tako izgleda. Što ste očekivali? Da će igrač koji će u ovoj sezoni napuniti 37 godina igrati svaku utakmicu do kraja? Da se njegova minutaža neće pažljivo planirati? Ne mislite li da bi se United, kad igra protiv autsajdera kao što je Young Boys, mogao možda osloniti na preostale igrače da mogu završiti posao? Problem je što se dolaskom Ronalda očekivalo da će takve večeri nestati. Njegov dolazak trebao je izbrisati svu bol prijašnjih godina, otkad je u mirovinu otišao Alex Ferguson, a s njim i Unitedovi uspjesi. S Ronaldom United više nije trebao patiti protiv klubova kao što je Young Boys”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je luksuz, šlag na torti koja još nije ispečena. On će sigurno biti veliki primjer drugim igračima, ali već sad se vide znakovi da United postaje one-man-team. Ako Ronaldo izađe iz igre, United će izgubiti. Stvarno? To sugerira da je Solskjaerova momčad još u takvoj fazi stvaranja da se raspadne kad megazvijeza izađe iz igre. To govori da je psiha momčadi potpuno pogrešna ako se tako namjeravaju osvajati trofeji i da je mentalno potpuno ovisna o jednom igraču”, piše Oliver Holt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.