Novinari predviđaju Hrvatima rekordnu žetvu medalja na OI: Od šest do četrnaest odličja!

Foto: Twitter

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru debelo nadmašiti rekordni učinak od šest londonskih medalja, ako je suditi prema prognozama hrvatskih sportskih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarske prognoze kreću se od najskromnijih šest do čak 14 odličja, a svi odreda kao olimpijske prvake vide naš dvojac na pariće i Sandru Perković, dok velike šanse za zlato daju i Snježani Pejčić u malokalibarskoj pušci.

Najoptimističniji je Hrvoje Slišković iz Jutarnjeg lista koji smatra da će se hrvatski sportaši iz Rija vratiti s čak 14 odličja. Zlato bi osvojili braća Valent i Martin Sinković, Sandra Perković, Snježana Pejčić u malokalibarskoj pušci, Blanka Vlašić, te jderiličarska posada u klasi 470 Šime Fantela/Igor Marenić, a srebrna odličja Lucija Zaninović, Filip Ude i Ivan Kljaković Gašpić, dok bi bronce otišle Filipu Hrgoviću, Marinu Čiliću, Tončiju Stipanoviću, Sari Kolak, vaterpolistima i rukometašima.

Slično razmišljanje ima i Dražen Pinević iz Sportskih novosti koji predviđa 12 odličja. Prema Pineviću, zlata bi se domogli Perković, Pejčić, braća Sinković, vaterpolisti i rukometaši, srebro bi otišlo Giovanniju Cernogorazu, Blanki Vlašić, posadi Fantela/Marenić i Hrgoviću, a bronce Josipu Glasnoviću u trapu, taekwondašu Filipu Grgiću i strijelcu Petru Gorši. Njegov kolega Tvrtko Puljić smatra da će zlata osvojiti samo Perković i dvojac na pariće, srebrnim medaljama okitili bi se Lucija Zaninović, Fantela/Marenić, vaterpolisti i Snježana Pejčić, a brončanim rukometaši, vaterpolisti, Damir Martin i boksač Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonči Vlašić iz Dubrovačkog vjesnika, prognozira oam odličja – zlato braći Sinković, Pejčić i Perković, srebro veslaču Damiru Martinu, vaterpolistima, rukometašima i posadi Fantela/Marenić, a bronca Josipu Glasnoviću.

Igor Kralj, fotoreporter Pixsela, zlato daje Sinkovićima, Perković i veslaču Damiru Martinu, srebro boksaču Hrgoviću, Pejčić u malokalibarskoj pušci i vaterpolistima, dok će se broncom okiiti rukometaši i Blanki Vlašić.

Damir Senčar, fotoreporter HINA-e, zlato daje Sandri Perković, braći Sinković i Snježani Pejčić u malokalibarskoj pušci. Srebro će osvojiti vaterpolisti i rukometaši, a broncu će osvojiti posada u klasi 470 Fantela i Marenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.