Novo veliko priznanje za Niku Kovača: ‘Primjer pravog sportaša’

Foto: Twitter

Bivši hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač dobio je još jedno veliko priznanje, naime, priznanje je dobio od njemačkog olimpijskog odbora. Hrvatski trener ”primjer je pravog sportaša.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Eintrachta, kluba koji je u posljednje vrijeme u velikoj krizi, dobio je nagradu za fair-play zbog svog ponašanja u prošlogodišnjem play-offu za ostanak u Bundesligi. Naime, u presudnoj utakmici protiv Nurnberga, koja je uvelike utjecala na oba kluba, Eintracht je pobijedio, umjesto slavlja Kovač je najprije krenuo tješiti igrače protivničke momčadi.

Svi njemački mediji hvalili su potez korektnosti hrvatskog stručnjaka koji je omiljen u Njemačkoj, Bundesliga mu je dodijelila nagradu zbog istog poteza, a sad je došao red na krovnu sportsku njemačku organizaciju.

“Lijep je to osjećaj, ne dobije svatko čast primiti ovako prestižnu nagradu, ali ona je i obaveza”, rekao je ponosni Niko Kovač. U obrazloženju nagrade Kovaču žiri je, između ostaloga, izdvojio “Kovačevu iskrenu empatiju prema protivniku koju je stavio ispred svoje važne pobjede i pokazao uzorno sportsko ponašanje…”

Svojim ponašanjem hrvatski sportaši na ponos su svojoj zemlji, pravi veleposlanici Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.