Odbacili navode: Koliko je zapravo PSG prodao Messijevih dresova?

epa09409512 Argentinian striker Lionel Messi poses with his new PSG jersey after his press conference as part of his official presentation at the Parc des Princes stadium, in Paris, France, 11 August 2021. Messi arrived in Paris on 09 August and signed a contract with French soccer club Paris Saint-Germain. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Dolazak Lionela Messija u pariški PSG izazvao je veliku medijsku pozornost ne samo francuske nego i cjelokupne sportske svjetske javnosti.  Naime, nakon godina i godina Argentinac i vjerojatno najbolji igrač svijeta napustio je Barcelonu te se preselio u Pariz. Nakon što je Messi stavio svoj potpis za PSG te najavio osvajanje Lige prvaka navijači spomenutog kluba u pravoj su euforiji te je ogromni dio njih odlučio kupiti dres s brojem 30 koji će nositi Argentinac Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana tako su se pojavile informacije prema kojima je PSG prodao više od 800 000 dresova, neki su čak išli toliko daleko te su tvrdili kako se radi o milijunskim ciframa, no pokazalo se da takve brojke ipak nisu posve točne. Tako je direktor pariškog kluba Fabien Allegre odbacio navode o ovim ciframa.

“Ludo je uopće i govoriti o takvim brojkama. Istina je da prodaja ide zaista fenomenalno, bolje nego ikad, ali smo daleko od prodanih milijun dresova”, rekao je Allegre te je dodao:

“Dogovor s Messijem je završen veoma brzo. I mi smo reagirali brzo, ali s našim partnerima radimo kako bismo imali dovoljan broj dresova na tržištu. Nismo mađioničari”, poručio je Allegre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon gotovo dva desetljeća Messi je napustio Barcelonu koja mu zbog katastrofalnog financijskog stanja nije mogla ponuditi novi ugovor te je Argentinac bio prisiljen napustiti Nou Camp. S obzirom na financijsku moć PSG-a izbor za Messija nije bio naročito težak. Messi je u Parizu odabrao broj 30, odbio je pritom ponudu svog prijatelja Brazilca Neymara koji mu je ponudio svoj dres s brojem deset, imao je i svoje razloge zašto je ponudu Neymara odbio:

“Broj 30 je prvi s kojim sam igrao u Barceloni. Nakon toliko vremena i ove velike promjene, osjećam kao da počinjem sve iznova. Zato sam smatrao da je pravi izbor broj 30 kao znak novog početka”, rekao je Lionel Messi.

Nakon svega u Parizu je dres s brojem 30 postao daleko najtraženiji nogometni dres na tržištu, Messi je srušio brojne rekorde s prodajom dresova te su fan shopovi  svakodnevno puni navijača koji žele Messijev dres. Navijači od Messija očekuju trofej kojeg usprkos brojnim ulaganjima njihov klub nije uspio osvojiti, trofej Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.